Local Hideaways Blogs

Insider tips Essaouira, Marokko

Het is grijs en guur als ik Nederland verlaat voor een lang weekend potentiële Hideaways spotten in Essaouira, Marokko. Het is niet de eerste keer dat ik deze plaats bezoek, Essaouira is een favoriete plek waar ik graag terugkom. Het heeft niet de (toeristische) hectiek van Marrakech en het ligt aan de kust. Er heerst een microklimaat waardoor het er eigenlijk jaarrond zo’n 23 graden is. Uiteraard heb ik een aantal geweldige Local Hideaways om te slapen voor je in de collectie maar in deze blog deel ik graag mijn favoriete insider tips Essaouira.

Digital Detox

Kort geleden werd ik door een journaliste benaderd die bezig was met een artikel voor Flow Magazine over het ontkoppelen van je mobiele apparaten. Een groot gedeelte van mijn adresjes leent zich er namelijk zeer goed voor om even ‘off the grid’ te gaan, de real deal in plaats van de virtuele wereld. Het zette mij weer aan het denken. Want voor mij is juist de romantiek van reizen de vrijheid en een beetje vluchten uit de realiteit…

Alentejo, de ruwe diamant van Portugal!

Ik ben gek op ‘roadtripping’, het gevoel van vrijheid en niet precies weten wat je te wachten staat, maakt me blij als een klein kind. De Alentejo regio, gelegen ten zuiden van Lissabon (‘além do Tejo’ betekent letterlijk ‘over de Taag’) en ten noorden van de Algarve, leent zich uitstekend voor een roadtrip. De afwisseling in landschap is groot: van spectaculaire kust tot een uitnodigend binnenland waar rust en ruimte de kernwoorden zijn, en, niet onbelangrijk, de wegen zijn goed!

Heimwee naar de Douro vallei... Saudades!

Afgelopen september bezocht ik de Douro vallei opnieuw. Dit keer was ik uitgenodigd voor een persreis en meestal ben ik nogal terughoudend bij dit soort invitaties – juist omdat Local Hideaways een zorgvuldig samengestelde collectie is van accommodaties die ik zelf geselecteerd en bezocht heb… ik wil daar graag zo onafhankelijk mogelijk in blijven. Maar omdat ik al eerder in de Douro regio was geweest en daar tevens een Local Hideaway heb, waagde ik de gok. En ik kreeg er geen spijt van!

Panama Post

Sinds ik ruim 15 jaar geleden door Costa Rica reisde, heb ik altijd een beetje heimwee naar dit gedeelte van de wereld: de flora en fauna; de mensen; het landschap en de Spaanse flair… zo uniek voor Midden Amerika. Panama stond dus ook al lang op mijn verlanglijstje maar aangezien de vliegtickets vanuit Nederland en omliggende landen altijd vrij duur waren, werd het wachten op een juist moment. Gelukkig werd het wachten beloond want inmiddels vliegen er meerdere maatschappijen (waaronder KLM en Lufthansa) betaalbaar en direct naar dit land en kon ik mijn langgekoesterde droom afgelopen mei waarmaken.

Toscane ‘onder de radar’: LH style!

Een aantal jaren terug bezocht ik Toscane voor het eerst, samen met mijn lief toerde ik langs alle highlights… ik vond het prachtig maar wel toeristisch. En dan te bedenken dat ik in het naseizoen reisde, oktober. Ik was wel geprikkeld om voor Local Hideaways een andere kant te gaan zoeken. Want er hangt een bepaalde romantiek om deze Italiaanse streek: waar ik ook ter wereld ben, men heeft het steevast over Toscane, men droomt over een trip naar Toscane en er zijn tientallen boeken over geschreven. Niet zo gek natuurlijk want Toscane huist naast al zijn kunstschatten, populaire steden, lieflijke dorpjes en de alom bekende glooiende groene heuvels met cipressen ook nog eens overheerlijke wijnen en spijzen: het ‘complete pakket’.

Sun, Sea, Serra & City.... Surprising Mallorca!

Om eerlijk te bekennen was ik een beetje sceptisch over Mallorca. Ik associeerde dit Balearische eiland toch vooral met dronken Engelsen, Duitse bierbuiken, espadrilles en Bassie en Adriaan. Oké, ik weet het dit zijn wel heel voor de hand liggende vooroordelen… sorry! ;-). Toch wilde ik me graag verdiepen in dit eiland aangezien ik haar kleine zusje Ibiza, hoe leuk ook, al teveel platgetreden vond en ik het juist interessant vond om de andere kant van Mallorca te laten zien.

Cambodja... verleden, heden & toekomst!

Cambodja heeft een roemrijk verleden en sinds een aantal jaren is het stabiel en makkelijk toegankelijk voor reizigers. Daar wordt dan ook massaal gehoor aan gegeven want niet alleen de Europeanen en Australiërs hebben dit land ontdekt maar ook vele Aziaten. Dat is niet voor niets want dit land is redelijk makkelijk te bereizen, heeft een geweldige variatie te bieden en wordt bewoond door de meest vriendelijke en gastvrije mensen. Maar haast is geboden want in tegenstelling tot buurland Thailand is Cambodja nog enigszins verschoond gebleven van grote westerse commerciële bedrijven… al staat de komst van de eerste Starbucks op de planning voor december 2015.

Rome 2.0... Something old, something new!

Eigenlijk is het voor het Local Hideaways concept niet zo voor de hand liggend om Rome te bezoeken… want als er ergens veel toeristen komen dan is het wel in deze stad. Maar ik heb nu eenmaal een zwak voor deze stad… Gelukkig werd ik aangenaam verrast, want er waait nu ook een eigentijdse wind door het klassieke Rome!

Turkish Delight, Local Hideaways Style!

Ik wil zo graag laten zien dat Turkije zoveel meer is dan grote onpersoonlijke ‘all inclusive’ hotels. En zo vertrok ik begin mei naar Izmir om een roadtrip te maken langs de kust en om 4 verschillende Local Hideaways te bezoeken.

Fascinerend Fez!

Wat keek ik uit naar mijn bezoek aan Fez voor Local Hideaways want zoals wellicht bekend ben ik enorm gecharmeerd van Marokko – de geuren/kleuren en diversiteit van dit land is naar mijn idee met weinig anders te vergelijken.

Puglia & Basilicata: veni, vidi... fell in love!

Voor Local Hideaways ben ik voortdurend op zoek naar alternatieve streken, regio’s of plaatsen. Vandaar dat het wat langer duurde voordat ik Italië op de LH kaart had staan. Ik wilde ook hier graag plekken vinden die nog enigszins onontdekt en authentiek zijn. Mijn zoektocht werd uiteindelijk beloond en bracht me in het prachtige en gevarieerde Puglia en zijn verrassende buurvrouw Basilicata.

Portugal - inside out

Veelzijdig en gastvrij zijn wel de eerste woorden die in mij opkomen als ik terugdenk aan Portugal. Ik schreef al eerder een blog over de Algarve ‘off the beaten track’ maar bezocht deze zomer een aantal andere andere regio’s in dit uitgestrekte land. Graag deel ik een aantal highlights met je en natuurlijk raad ik je aan een kijkje te nemen bij mijn Local Hideaways Portugal… daar zitten fantastische stekjes bij…. al zeg ik het zelf :-).

Mighty Morocco

Bovenaan mijn verlanglijstje voor Local Hideaways stond Marokko. Wat wilde ik jullie graag kennis laten maken met dit fascinerende land. Ik was hier al 6 jaar geleden en bezocht het opnieuw afgelopen mei… en eerlijk gezegd kan ik nu al niet wachten om weer terug te keren, dit land heeft mijn hart gestolen!

Berlin is calling!

Mrs. Local Hideaways moet bekennen dat ze tot voorkort nog nooit in Berlijn was geweest. Ik weet niet precies wat me weerhield maar op één of andere manier stond deze stad niet hoog op mijn wishlist…. Maar jeetje zeg, ‘onbekend maakt onbemind’ gaat toch wel weer op: want wat is dit een GEWELDIGE stad!

De Algarve – “Off the Beaten track”

Mrs. Local Hideaways vindt het een sport om van de gebaande paden te treden en de plekken te vinden die nog authentiek zijn en niet zijn overspoeld met toeristen. Of zoals ‘good old’ Lonely Planet altijd zegt: “off the beaten track”.

Kreta – Puur Natuur!

"In het hoogseizoen naar Kreta?", velen verklaarden me voor gek... en “wat weet ik nu eigenlijk van dit eiland?”, vroeg ik mijzelf af. Eigenwijs als ik ben, vertrok ik afgelopen juli naar dit Griekse eiland en werd ik aangenaam verrast!