Artistieke Hideaway
Vanaf € 175,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 175,- per nacht

Artistieke Hideaway

Leef als een local in deze voormalige kunstenaars studio. Als de poortdeur achter je dichtvalt dan stap je een andere wereld binnen: een wereld van vervlogen tijden waar je nog de creatieve geesten van de beroemde schilders voelt ronddwalen. De studio is van alle gemakken voorzien en is een perfecte uitvalsbasis om door Parijs te dwalen.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Mijn dierbare Local Hideaways vrienden Zahia en Marc verdelen hun tijd tussen hun prachtige Hideaway in Taroudant, Marokko –  en hun artistieke stulpje in Parijs. Zo creëren zij voor zichzelf het beste uit beide werelden: het kosmopolitische leven van de Franse hoofdstad met het verstilde mystieke Marokkaanse leven. Op de momenten dat Marc en Zahia in Marokko zijn verhuren zij hun woning in Parijs en ook deze stek is een échte Local Hideaway!

Local Hideaways Paris

Middenin de levendige wijk  Montmartre ligt achter een oude façade een verborgen schat: Cité des Fusains. Hier huisde namelijk aan het begin van de 20e eeuw een kunstenaarskolonie. In het hoofdhuis woonden de kunstenaars, waaronder Derain, Bonnard, Ernst en Miró, en in een weelderige tuin achter het huis lagen hun ateliers verscholen. Deze studio’s zijn opgetrokken uit gerecycled materiaal van bouwwerken voor de Wereldtentoonstelling in 1889 (o.a. de Eiffeltoren). In een van deze voormalige ateliers wonen Zahia en Marc.

Sfeer van vervlogen tijden!

Local Hideaways Paris

Je zou er bijna zo voorbij lopen, het valt nauwelijks op aan de straatkant, maar als de poortdeur achter je dichtvalt dan stap je een andere wereld binnen: een wereld van vervlogen tijden waar je nog de creatieve geesten van de beroemde schilders voelt ronddwalen en je jezelf helemaal kunt voorstellen hoe ze hier onder het genot van absint tot de meest prachtige vrijzinnige creatieve uitspattingen kwamen. Maar het is tevens een weelderige oase in de stad met de meest uiteenlopende plant- en bloemsoorten en het getjilp van vele vogels… een waar paradijsje in het drukke Montmartre.

Oase in de stad!

Op deze betoverende plek bevindt zich de studio van Zahia en Marc en deze is van alle gemakken voorzien en is tevens een perfecte uitvalsbasis om door Parijs te dwalen. De benedenverdieping is een ruime living/woonkeuken (vaatwasser, wasmachine, kookgelegenheid, koelkast) met grote eettafel. Het is een intieme sfeervolle plek gedecoreerd met de meest prachtige ‘objets trouvés’ van de eigenaren. Via een smal wenteltrapje kom je op de eerste verdieping die ingenieus is aangebracht in dit oude atelier – de prachtige oude raampartij van de façade loopt namelijk volledig door. Hier vind je een ruim twee persoonsbed, een prettige badkamer en een apart toilet. Tevens is hier een vide gemaakt waar Marc zijn werkplek heeft. Ook hier weer word je meegesleept door alle inspirerende objecten, boeken etc. die dit deze studio karakter geven en zo passen bij Zahia’s en Marc’s persoonlijkheden. Als bonus zit je in de zomermaanden heerlijk buiten in de tuin van les Fusains.

Marc en Zahia zullen ervoor zorgen dat je niets tekort komt tijdens je verblijf, desgewenst wordt de koelkast voor aankomst vol gelegd en uiteraard hebben ze de beste tips voor restaurants, shops etc. in de buurt! En Zahia’s zus, Faouzia, woont om de hoek dus bij calamiteiten is er altijd iemand in de buurt. Maar het beste aan deze Local Hideaway is dat je hier leeft als een Local en wie weet wordt de innerlijke kunstenaar nog zelfs wel in je wakker geschud… en anders dan is er uiteraard nog een hoop ander leuks te ontdekken in deze geweldige stad: “Paris is always a good idea! N’est-ce pas?! “ ????

Romantisch
Keuken
WiFi
Cultureel
Stad
Eigenzinnig

Montmartre, Parijs, Frankrijk