Baan Pra Nond
Vanaf € 56,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 56,- per nacht

Sympathiek Guesthouse

In de overvolle metropool Bangkok is het een uitdaging om een Local Hideaway te vinden. Deze stad met 9 miljoen inwoners wordt namelijk gedomineerd door grote hotels, bepaald niet passend bij het concept van Local Hideaways. Maar ik vond een sympathieke Bed & Breakfast met slechts 8 kamers en een centrale ligging.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Elke dag reed Tasma naar haar werk langs het vervallen huis van haar grootvader. Naarmate de tijd verstreek verlangde ze naar een verandering in haar leven en ontstond het idee om het oude pand op te knappen en er een Bed & Breakfast in te maken.  Het 70-jarige oude pand in Thai Koloniale stijl stond al geruime tijd leeg maar werd vroeger bewoond door haar grootvader, rechter bij het hooggerechtshof, en was een pand met aanzien dat werd omgeven door fruitgaarden en kanalen. In de loop der jaren expandeerde Bangkok explosief en verdwenen de fruitgaarden en kanalen om plaats te maken voor wegen en bebouwing maar het huis hield stand.

Local Hideaways Thailand

Het kostte Tasma een hoop overredingskracht om haar moeder en tante zover te krijgen te investeren in dit pand zodat zij samen met haar echtgenoot Jason het kon opknappen en zo haar droom kon verwezenlijken… maar het lukte! Na een grondige verbouwing en renovatie opende Baan Pra Nond (betekenis: Huis van de Hooggeplaatste rechter Nondthapany – afgekort tot Nond). Hier startte het nieuwe leven van Tasma en Jason.

De Bed & Breakfast zit enigszins verstopt en de taxichauffeur heeft moeite het te vinden maar de routebeschrijving in het Thai biedt uitkomst. Ik word afgezet voor een prachtig geel koloniaal huis en bel aan, het voelt alsof ik bij iemand op bezoek ga in plaats van dat ik incheck in een hotel. Ik word vriendelijk ontvangen door Janya die mij vertelt over de centrale ligging van Baan Pra Nond. Op 5 minuten loopafstand ligt namelijk een halte van de  BTS SkyTrain (het meest praktische vervoer in de stad aangezien, zeker in de spits, er geen doorkomen aan is in de overvolle straten), maar ook de Sathorn pier aan de  Chao Phraya rivier, waar de taxiboten gaan naar het oude gedeelte van Bangkok, ligt op loopafstand.

Centraal gelegen!

Local Hideaways Thailand

En dan is het tijd om de rest van de Bed & Breakfast te bekijken, wat heerst er hier een prachtig huiselijk koloniale sfeer en de kamers zijn zeer comfortabel. Je hebt keuze tussen een standaard kamer(4): de kleinste kamers; een deluxe kamer (2): wat ruimer van opzet met ook een wat modernere badkamer en een eigen balkon; of een grande deluxe kamer (1): de grootste kamer met tevens een groter balkon. Ook heeft de bed & breakfast een kleine binnentuin met zwembad om weer even op adem te komen na alle hectiek van Bangkok. Realiseer je wel dat je in een mega drukke stad zit en er 24/7 verkeer raast,  dat hoor je ook ’s avonds en ’s nachts maar indien gewenst liggen er oordopjes op je nachtkastje.

Zelfs een zwembadje!

Baan Pra Nond is een stijlvolle huiselijke basis in fascinerend Bangkok, de persoonlijkheid en sfeer van deze B&B dragen bij aan het lokale gevoel, iets dat je niet snel in een groot hotel ervaart. Daarnaast is deze Hideaway ook nog eens een betaalbare plek die ‘waar voor je geld’ biedt.

Het is mooi om te zien dat het huis van de grootvader van Tasma behouden is binnen de familie en een tweede leven heeft gekregen… en hij houdt nog altijd een oogje in het zeil want zijn portret heeft een prominente plek in de woonkamer gekregen!

Kindvriendelijk
Bed & Breakfast
Zwembad
WiFi
Budget
Stad
Guesthouse

Bangkok, Thailand