Chaya Bed & Breakfast
Vanaf € 135,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 135,- per nacht

Urban Hideaway

Stimuleer al je zintuigen in de grootste stad van het westerse halfrond: Mexico Stad! Je rustige en eigentijdse oase is deze Hideaway gelegen op de bovenste verdieping van een prachtig gerenoveerd Art deco gebouw. Slechts 11 comfortabele kamers en super vriendelijk medewerkers laten je hier thuis voelen!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Al vanuit de lucht is het uitzicht overweldigend: een grote stadse lappendeken, waar je ook kijkt…. er komt geen einde aan! De grootste stad van het Westers halfrond, de grootste Spaanstalige stad ter wereld…  ruim 22 miljoen inwoners, althans dat is de officiële telling: welkom in Mexico City!

In de taxi naar mijn Local Hideaway kijk ik mijn ogen uit… wat een mierenhoop en wat een groot contrast tussen arm en rijk, fascinerend. De rit eindigt aan de rand van het mooie Alameda park – middenin het centrum – een van de groene longen van de stad. Grenzend aan het park ligt een prachtig gerenoveerd Art Deco pand en op de bovenste verdieping huist mijn Hideaway!

Local Hideaways Mexico

Wat een coole stek! En een oase van rust in vergelijking met de ‘hussle and bussle’ buiten! Ik word al super enthousiast van het prachtige Art Deco Barrio Alameda gebouw waar kleine, artistieke, jonge bedrijfjes, winkeltjes en horeca huizen – een urban meltingpot – en daar past deze B&B als kers op de taart perfect bij. Slechts 11 kamers, variërend van grote suites tot kleine standaard kamers, met ruime stortdouche of zelfs een master suite met een chique bad op pootjes, dit is de place to be! De inrichting is minimalistisch, met vette knipogen (die badslippers!!!) en huiselijk. Hier voelen reizigers van over de hele wereld – jong en oud – zich thuis en dit wordt nog eens versterkt door de enthousiaste en gastvrije eigenaren en medewerkers. Niks geen pretentieus hip gedoe maar oprecht en eigentijds.

Urban meltingpot!

Local Hideaways Mexico

Mijn kamer is comfortabel en biedt een prettig onderkomen voor de 48 uur Mexico Stad. De buitenruimte, lees dak,  is relaxt ingericht als ‘hangmat – hangout’ en de gemeenschappelijke lange tafel in de ontbijtruimte is een gezellige plek om de dag te starten en je plannen te maken onder het genot van een fijn ontbijt dat bij de prijs is inbegrepen. Borrelen of eten met uitzicht kan bij de buren want een trap omhoog is een te gekke rooftop bar/restaurant met een killer view over het Alameda park.

Fijne buitenruimte!

En dan wacht uiteraard deze bruisende wereldstad om ontdekt te worden! Deze Hideaway is een perfecte uitvalsbasis en veel highlights zijn op loopafstand. Tevens is de buurt hier veilig, je kan hier met een gerust hart over straat. Ik word gegrepen door de spannende mix van oud en nieuw: klassieke gebouwen die prachtig gerenoveerd zijn (of worden) vs. een nieuwe trendy kosmopolitische golf met moderne restaurants, bars, streetart, etc. De rijke Mexicaanse cultuur geschiedenis opsnuiven is een must op je ‘to do’ lijstje, zo vind je in Mexico City een keur aan musea en ik was persoonlijk erg onder de indruk van de enorme muurschilderingen van Diego Rivera – streetart avant la lettre.

Maar er is meer, veel meer! Vergeet vooral ook niet de beste taco’s te gaan eten in Calle Lopéz – het water loopt me nog in de mond en ze kosten een habbekrats! En verder raad ik je aan om te dwalen door de straten, een kop koffie te drinken in een van de lokale cafés, een moment op een bankje te gaan zitten in het park en zo het lokale leven aan je voorbij te zien trekken… laat al je zintuigen prikkelen door deze fascinerende stad!

Kindvriendelijk
Bed & Breakfast
WiFi
Trendy
Budget
Stad
Guesthouse
Bar

Mexico Stad, Mexico