Cluc Hotel
Vanaf € 68,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 68,- per nacht

Adults Only Hideaway

Bij deze Hideaway in Begur vind je geen knipmessen maar oprecht geïnteresseerde en gepassioneerde eigenaren/medewerkers die ervoor zorgen dat deze plek zich onderscheidt van al die andere accommodaties in de buurt. Je hebt hier het gevoel bij vrienden te logeren die er alles aan doen je verblijf aangenaam te maken.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Hoog op mijn Local Hideaways wensenlijstje stond een terugkeer naar een van mijn favoriete gebieden in Spanje: de Empordà, Catalonië. Om de hoek bij de geweldige stad Girona vind je namelijk de perfecte vakantiemix. Een rustiek binnenland met lieflijke dorpjes, eeuwenoude finca’s, en prachtige natuur gecombineerd met oude vissersdorpjes, de meest fantastische verborgen baaitjes met fijne strandjes en dito strandtentjes waar je de ‘catch of the day’ zo van de zee op je bord ziet belanden. En als spin in dit web ligt Begur! Een pittoresk stadje waar het hoogzomer wel druk is maar de rest van het jaar perfect toeven is. Het strand is om de hoek, maar ook het prachtige binnenland en de steden Figueres, Girona en zelfs Barcelona zijn goed te bereiken.

Local Hideaways Spain

Dit dacht ook Santi toen hij ruim 4 jaar geleden zijn drukke ‘corporate’ leven in Barcelona vaarwel zei en ging voor een nieuw avontuur: een kleinschalig stadshotelletje in Begur. Meer kwaliteit van leven en het roer om was het devies. En zo creëerde hij 4 jaar geleden in een van de smalle straatjes, in een 1000 jaar oud pand een nieuw thuis. De renovatie was uiteraard een enorm zware klus waarbij belangrijk was dat de ziel van het oude pand bewaard zou blijven, de oude details en de waanzinnig mooie oude (tegel)vloeren mochten onder geen beding wijken. Maar er moest natuurlijk wel naar de eisen van de moderne tijd gekeken worden, een goede power douche, een lift, wifi etc. En je vraagt je misschien af waar staat Cluc voor? Cluc is een woord uit de streek en staat voor een tukje doen. In alle 12 de kamers staat een Catalaans gezegde op de muur geschreven dat verwijst naar slapen. Zo stond er bij mij op de muur geschreven: “A bona son no hi ha llit dur”, wat betekent: “als je erg moe bent… dan is er geen hard matras”.

Een tukje doen!

Local Hideaways Spain

Voor de dagelijkse gang van zaken wordt Santi inmiddels geholpen door de sympathieke Elena, ook zij verliet het drukke Barcelona waar zij als fotojournaliste werkte en settelde zich in Begur. Elena en Santi bevestigen wederom wat ik al vaak genoemd heb: mede door hun ommezwaai in het leven brengen zij zoveel meer persoonlijkheid in een accommodatie, geen knipmessen maar oprecht geïnteresseerde en gepassioneerde eigenaren/medewerkers die ervoor zorgen dat de Hideaway zich onderscheidt van al die andere accommodaties in de buurt. Je hebt hier het gevoel bij goede vrienden te logeren  die er alles aan doen om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Adults Only!

Het ontbijt is heerlijk en wordt als het even kan buiten op het terras geserveerd. Twee kamers op de eerste verdieping hebben ook een eigen terras. De rest van de 10 kamers zijn identiek en zeer comfortabel. Ze zijn verspreid over 3 verdiepingen en op de eerste en tweede verdieping is een gemeenschappelijke ruimte met uitgebreide bibliotheek. Ook is er een ‘honesty bar’ waar je een drankje uit kan nemen. Trouwens, deze Hideaway is alleen voor volwassenen, er mogen geen kinderen verblijven.

Als gezegd Cluc Hotel is een heerlijke ‘home away from home’, betaalbaar, persoonlijk en comfortabel… de ideale basis om de Empordà te ontdekken. Bovenal weten Santi en Elena je precies naar de juiste plekken en restaurants te wijzen: welke eettentje die dag open is en waar je heerlijk in de zon luncht bijvoorbeeld… maar ook waar je het fijnste rustige strandje kan vinden… een extra bonus! Kortom deze Local Hideaway is de perfecte plek in Begur om “vaig a fer un cluc”… Slaap lekker!

Romantisch
Bed & Breakfast
WiFi
Budget
Adults Only
Guesthouse
Dorp

Begur, Catalonië, Spanje