De Lochemse Berg
Vanaf € 70,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 70,- per nacht

Hideaway in het bos

Onvlucht je hectische leven en kom tot rust in een van Nederlands mooiste stukjes natuur in ‘De Achterhoek’. Slechts 10 kamers en een grote gemeenschappelijke ruimte met overal gezellige hoekjes. Naast een fijn verblijf is dit ook dé plek voor foodies en wijnkenners.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Na vele jaren hard gewerkt te hebben in de horeca en gerenommeerde restaurants als Tollius en Perron 4/5 in Amersfoort op hun conto te hebben geschreven, werd het voor Peter en Caroline tijd om wat rustiger aan te doen. Quality time samen en een woonplek in een mooie omgeving moesten de nieuwe speerpunten worden. De Achterhoek lonkte en werd zorgvuldig met dierbare vrienden uitgekamd…. tot hun oog viel op een verlaten hotelpand in Barchem. Wat een waanzinnig pand op een unieke plek, maar wat een gedateerde toestand van binnen! Het bloed kroop waar het niet gaan kon  -“tja, we moeten natuurlijk ook wat te doen hebben” aldus Caroline en Peter – en zo werden de plannen bijgesteld en werd er niet alleen een woonhuis gekocht maar meteen ook een hotel.

lochemse-berg-14

In een aantal maanden tijd werd het oubollige hotel omgetoverd in een mooie eigentijdse Hideaway… 10 kamers en een appartement/familiekamer. 6 Kamers op de eerste verdieping zijn volledig onder handen genomen, licht, ruim en modern met design bad of regendouche en de 4 kamers op de tweede verdieping hebben een fris verfje gekregen, nieuwe bedden  en inrichting, maar de badkamer is hier nog ‘retro’… Hier hangt dan ook een wat lager prijskaartje aan. Ik raad je aan om voor iets meer geld een kamer op de eerste verdieping te boeken, echt de moeite waard. Strakke muren zijn overal met de meest uiteenlopende mooie kunstwerken behangen, kunst verzamelen is een hobby van Caroline en Peter. De oude houten vloeren die te voorschijn kwamen na het verwijderen van het zelfs niet meer retro te noemen roze tapijt zijn geschuurd evenals de mooie trap. Prachtige oude kelim vloerkleden completeren het geheel.

Heerlijk onthaasten!

Local Hideaways The Netherlands

En wat is het heerlijk toeven in de algemene ruimte beneden, overal zijn heerlijke hoeken en vertrekken gecreëerd waar je jezelf in alle rust kan terugtrekken met een boek en een goed glas wijn. Peter is vinoloog en heeft een enorm uitgebreide selectie wijnen. Ik verbleef hier hartje winter en de haardvuurtjes waren absoluut sfeerverhogend! Maar ook het oude bargedeelte, erfstuk van het oude hotel is superleuk en kookinspiratie kan je opdoen uit de uitgebreide verzameling kookboeken die in de grote boekenkast prijkt. Maar ik ga voor proefondervindelijk en schuif aan voor het diner. Elke dag kookt Peter hier een ‘menu van de dag’ met zoveel mogelijk ingrediënten uit eigen moestuin – hoog op het wensenlijstje bij het zoeken naar een nieuwe woonplek -en kan je een keuze maken uit een aantal gangen. Hier wordt op hoog niveau gekookt en ook de afsluitende kaaswagen (waar zie je die nog!) is een feestje. Uiteraard wordt alles begeleid door mooie wijnen. Denk nou niet dat het hier een opgeprikt gebeuren is, integendeel, je wordt hier zoveel mogelijk aangemoedigd je thuis te voelen en je eigen gang te gaan! Het is de perfecte plek om te onthaasten en te genieten van de prachtige omgeving. In alle seizoenen is het hier fijn en een van de mooiste stukjes natuur van Nederland ligt hier letterlijk in de tuin en eromheen. Neem dus vooral stevige (wandel)schoenen mee!

En ook lekker eten!

Wat hebben Peter en Caroline hier een droomstek gecreëerd en wat hebben zij oog voor detail en lekker eten en drinken! Dit valt ook weer meteen op bij het ontbijt met het perfect gekookte eitje, het warme zelfgebakken brood, de heerlijke ham van de beenhouwerij om de hoek en de zelfbedachte ‘confiturenkar’ – wat een uitnodigend idee om van al die lekker zelfgemaakte jammetjes te proeven!

Mrs. Local Hideaways kwam al graag en regelmatig in deze omgeving maar heeft er nog een extra reden bij gekregen om terug te keren! Caroline en Peter hebben dit hotel een geweldig nieuw leven in geblazen, ik kan niet wachten om te zien hoe het er hier op een warme zomerse dag uit ziet!

Restaurant
Romantisch
Bed & Breakfast
WiFi
Foodie
Outdoor
Hotel
Bar
Natuur
Actief
Dorp

Lochem, Achterhoek, Nederland