Vanaf € 135,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 135,- per nacht

De perfecte Portugese Hideaway

Ik heb al veel gereisd en gezien voor Local Hideaways maar heb zelden zo’n perfectie meegemaakt in een Hideaway… er is werkelijk over alles zo goed nagedacht. Niet alleen de inrichting maar vooral ook de gastvrijheid van Véronique en Frank is ongekend. Een heerlijke stek gelegen in – mijn favoriete – Oostelijke Algarve, Portugal!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Na 150 huizen bezocht te hebben, hadden Frank en Véronique de moed al bijna opgegeven… maar terugkeren naar hun oude bankleven was een ‘no go’, een plek onder de zon is waar ze voor gingen! En zo was het in 2013 met huis 151 eindelijk bingo:  een prachtig oud wijndomein – een ‘monte’- in de Oostelijke Algarve, gelegen in de heuvels vlakbij de authentieke arbeidersstad São Brás de Alportel. Paradise found… maar er moest nog het een en ander gebeuren!

Local Hideaways Portugal

Frank en Véronique startten een mega verbouwing, ze wilden zoveel mogelijk authentieke regionale elementen terugbrengen in het monumentale pand maar wel met een moderne uitstraling. Prachtige terracotta vloeren werden hersteld met stenen uit de nabijgelegen steenfabriek, hout en meubels van lokale timmermannen en liters witte kalkverf om het pand op te laten lichten tegen het decor van de groene omgeving.  Het nieuwe leven voor deze sympathieke Belgen was begonnen en hun Farmhouse was een feit!

Slow life!

Local Hideaways Portugal

Ik bezoek deze prachtige B&B eind september – een perfecte tijd om deze regio aan te doen als de drukte van het hoogseizoen voorbij is, het zeewater lekker op temperatuur is en de zon nog volop schijnt. Een warm onthaal en een uitgebreide rondleiding zijn de start van een paar heerlijke dagen. Er zijn 5 kamers, waaronder 2 familiekamers, allen ruim en prachtig ingericht met mooie (veelal lokale) materialen en verstilde kleuren. Comfortabele bedden, ruime badkamers met een goede power douche, espressoapparaat, eigen terras, etc. Binnenkort volgen er nog 2 suites want er wordt hard gewerkt om de voormalige schuur om te toveren tot 2 extra ruime kamers.

Warm onthaal!

Ik heb al veel gereisd en gezien voor Local Hideaways maar heb zelden zo’n perfectie meegemaakt in een Hideaway… er is werkelijk over alles zo goed nagedacht. Niet alleen de inrichting maar vooral ook de gastvrijheid van Véronique en Frank is ongekend. Ze doen er alles aan om hun gasten het naar de zin te laten hebben. Iedere ochtend krijgen de gasten een overheerlijk zelfgemaakt ontbijt geserveerd… pure verwennerij! Maar ook zijn ze voortdurend bezig en zichtbaar, beschikbaar voor vragen en tips. Het bewijst maar weer eens dat aandacht en oog voor details het absolute verschil maken en er voor zorgen dat je jezelf onderscheidt van de rest.

Twee keer per week kan je aanschuiven voor een 3 gangen diner en is er een fado huiskamerconcert (prachtig!!!). Relaxen kan je op het terras, in de tuin of aan het uitnodigende zwembad, je bedient jezelf uit de ‘honestybar’ van een drankje en geniet van de rust, ruimte en de vergezichten. Met de auto ben je zo aan het strand, een leuk dorp of stadje, in een fijn restaurant – of je nu van eenvoudig local houdt of juist een chique etablissement, beiden zijn in de buurt. De Oostelijke Algarve is niet voor niets een van mijn favoriete plekken in Portugal!

Ik heb saudade – heimwee –  naar deze fantastische plek en diepe bewondering voor Frank en Véronique hoe zij hun leven hebben omgegooid en vormgegeven… door hard werken en volharding hebben ze hun ‘slowliving’ droom kunnen verwezenlijken!

Romantisch
Bed & Breakfast
Zwembad
Foodie
Outdoor
Honeymoon
Strand
Guesthouse
Natuur
Actief

São Brás de Alportel, Algarve, Portugal