Green Rooms
Vanaf € 18,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 18,- per nacht

Sociale Hideaway

Dit hotel in Noord Londen, makkelijk bereikbaar met de Piccadilly metrolijn, brengt sociaal ondernemerschap naar deze metropool. Kunstenaars (in de breedste zin des woords) kunnen extra voordelig hun verblijf boeken bij deze levendige hideaway. Het personeel geeft deze plek een gezicht: zij maken het verschil!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Overal ter wereld is sociaal ondernemen, ondernemers die maatschappelijke thema’s aanpakken door middel van nieuwe businessconcepten, een trend, maar gek genoeg was er op dit gebied nog weinig tot niets te vinden in Londen. Zeker niet in de ‘hospitality’ branche.

Local Hideaways UK

Daar moest dus verandering in komen aldus Nick Hartwright, hij pioniert op dit moment in de wereldstad met projecten voor creatievelingen om ze zo alle ruimte te geven om te werken en te leven. Juist met de achterliggende gedachte dat kunstenaars nodig zijn als voedingsbodem in een grote stad maar het hun vaak onmogelijk gemaakt wordt gezien de torenhoge prijzen van woon- en werkruimte.

Uniek hotel concept!

Zo bedacht hij met hulp van Kurt Bredenbeck, de man achter het eerste Hoxton Hotel in Shoreditch, Annette Russell, voorheen werkzaam in de muziekindustrie en Dan Turner, PR consultant, een voor Londen uniek hotel concept waar alle ruimte is voor creatievelingen om te overnachten, te werken, te exposeren en om bij elkaar te komen: Green Rooms Londen! Er werd in overleg met lokale overheden gekozen voor de opkomende wijk Wood Green, noordoost Londen. Deze wijk is flink in ontwikkeling en een ware smeltkroes van culturen en sociale lagen. Groot voordeel is dat het super makkelijk bereikbaar is want de centrale Piccadilly metrolijn, die inmiddels ook ’s nachts rijdt, stopt hier en is een perfect opstap punt om de rest van Londen te verkennen.

Local Hideaways UK

Medio 2016 opende deze Hideaway, na een flinke verbouwing, de deuren van een prachtig Art Deco pand uit 1935. Het oude industriële pand stond jarenlang leeg en huisde in vroegere jaren de North Metropolitan Electric Power Supply Company, met hun kantoor en showroom voor elektronische apparaten. Gelukkig zijn er nog wat mooie oude details bewaard gebleven… de oude tegelvloeren bijvoorbeeld zijn beeldschoon!

Prachtig Art Deco pand!

Ik bezocht dit hotel een paar maanden na de opening en was onder de indruk van het feit dat alles al zo goed op de rit staat. De gemeenschappelijke ruimte met bar en restaurant wordt al druk bezocht door de locals en is een fijne plek voor een drankje en het concept van een tijdelijk chef in residence – die een podium krijgt om zichzelf te bewijzen, toen ik er was kookte er een Colombiaanse chef streetfood, is aantrekkelijk. Het sfeertje is niet pretentieus en heeft niet een te hoog hipster gehalte… thank god!

Er zijn verschillende kamers, variërend van een bed op een slaapzaal, een 2 persoonskamer met eigen badkamer/toilet, een 2 persoonskamer met gedeelde badkamer/toilet of een studio met ruimte voor 4 personen en een eigen badkamer/toilet. Voor elk wat wils dus, kamers zijn prettig en comfortabel… en het mooie van alles is dat het super betaalbaar is, zeker als je een artiest bent (en dat is een ruim begrip, alle creatieve uitingen tellen) want dan krijg je nog eens korting op de toch al schappelijke tarieven. Een perfecte manier dus om Londen op een economische wijze te bezoeken zonder in te boeten aan een stukje comfort en sfeer.

Uiteraard werken er hier ook creatieve geesten… achter de receptie, bar etc. Wat een verademing, want juist deze mensen maken deze Hideaway een plek met een ziel: ze hebben zichtbaar plezier in hetgeen ze doen en zijn oprecht geïnteresseerd in de gasten die hier op bezoek zijn. Zij maken het verschil! Green Rooms deed mij heel erg denken aan Michelberger Hotel in Berlijn.. een plek voor ruimdenkende mensen, niet gekunsteld of overdreven hip. Een sociale creatieve melting pot… ik vind het een aanwinst voor Londen!

Kindvriendelijk
Restaurant
WiFi
Trendy
Hotel
Budget
Stad
Bar
Eigenzinnig
Hostel

Londen, Verenigd Koninkrijk