Hello I'm Local
Vanaf € 25,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 25,- per nacht

Eigentijds Hostel

Deze Hideaway is een uniek concept in hartje Haarlem. Het is hier niet alleen heel persoonlijk en huiselijk maar het bewijst bovenal dat hostels heel stijlvol en comfortabel kunnen zijn. 12 Verschillende kamers bieden voor elk wat wils.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Saskia heeft in haar leven al heel veel verschillende plekken gezien in de wereld. Tijdens haar jeugd en studietijd maar ook toen zij eenmaal afgestudeerd was, verbleef zij voor langere tijd in het buitenland. Zij zag dan ook de meest uiteenlopende accommodaties: van armoedige backpack kamertjes zonder raam met muffe matrassen tot luxueuze honeymoon hotels.

IMG_2582

Zoals vele reizigers nam zij graag haar locale reisherinneringen mee naar huis om te koesteren – door ze in “een glazen doosje” te doen kon ze haar ervaringen van tijd tot tijd herbeleven. Zo ontstonden er bij Saskia plannen om iets te doen met dit gegeven, want hoe heerlijk zou het zijn dit ultieme reisgevoel vast te houden maar dan wel in je eigen omgeving, in de buurt van je dierbaren en zonder de onrust om voortdurend op pad te moeten zijn. Het plan voor ‘Hello I’m Local’, een vernieuwend hostel concept, werd langzaam geboren. Met enorm veel lef, creativiteit en focus kreeg Saskia het voor elkaar om in Juni 2012 in samenwerking met Stadsherstel Amsterdam 4 prachtige oude panden, welke al jaren leegstonden, op te knappen en haar ideeën te verwezenlijken. Op 25 april 2013 opende ‘Hello I’m Local’ haar deuren. Geweldig gelegen in een verborgen straatje in Haarlem op steenworp afstand van de Grote Markt, kortom de perfecte uitvalsbasis om deze stad te verkennen.

Vernieuwend hostel!

De 12 verschillende kamers zijn niet alleen in lokale thema’s (bijvoorbeeld de VOC Kolonie Kaartenmakers Kamer of de A.J. van der Pigge kamer – de eerste drogisterijhouder in Haarlem) maar zijn ook nog eens voor verschillende doelgroepen zodat je een geweldige mix aan gasten krijgt uit alle windstreken… dé grote kracht van een hostal. Zo zijn er een 8- en 14-persoons slaapzaal, maar ook privé familiekamers of privé tweepersoonskamers. Voor elk wat wils.

IMG_2605

Maar wat dit hostal anders maakt, is het feit dat er is geïnvesteerd in mooie materialen, comfort en styling. Je hebt in alle kamers een heerlijk bed met goede matrassen en beddengoed, een fijne douche en sanitair. Het ziet er allemaal even prachtig uit en in ieder kamer vind je wel iets grappigs of aparts. Mijn kinderen zeuren bijvoorbeeld nu voortdurend dat ze óók een schommel in hun slaapkamer willen… wat een nachtje slapen in de Klederdracht familiekamer wel niet kan doen!

Schommelen in je kamer!

Beneden is een gezellige gemeenschappelijke ruimte met een bar waar je je kan mengen tussen de locals en de gasten, perfect voor een drankje, een hapje en voor een heerlijk ontbijtje. In de zomermaanden is er een patio met buitenhaard, heel knus! De medewerkers zijn supervriendelijk en behulpzaam, ze kunnen je goede tips geven over de omgeving. Wil je Haarlem en omgeving verkennen ‘Local style’: boek een stadswandeling onder leiding van een lokale inwoner die alle verborgen plekken van de stad weet of huur een fiets! Enne trouwens, het strand ligt op steenworp afstand…. Ik vrees dat je tijd te kort gaat komen!

Kindvriendelijk
Bed & Breakfast
WiFi
Trendy
Budget
Stad
Bar
Eigenzinnig

Haarlem, Nederland