Hostal la Torre
Vanaf € 50,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 50,- per nacht

Relaxte Hideaway

Picture this: fijn terras met een heerlijk drankje en op de achtergrond de relaxte tunes van de DJ… het ultieme genieten kan beginnen: een fenomenaal schouwspel waarbij de lucht voortdurend veranderd van kleur. MAGISCH! Deze betaalbare hideaway aan de westkant van Ibiza heeft uitzicht op een eersteklas zonsondergang!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Oké,  ik kon er niet omheen… zoveel mensen die jaarlijks naar dit eiland op vakantie gaan en keer op keer overenthousiast terug komen. Hoe vaak moest ik wel niet horen “ben je nog nooit op Ibiza geweest?!” –  “Uhh nee!” en dan te bedenken dat ik zo van Spanje houd. Ondertussen had ik heimelijk een enorm vooroordeel ontwikkeld over dit eiland, ik zag alleen maar ‘middle age’ vriendinnengroepen helemaal los gaan en zichzelf een hippe Ibiza look aanmeten inclusief tattoo, wannabee hipsters en rimpelloze gezichten die dweepten met hoe heerlijk het wel niet was om ieder jaar terug te keren naar hun geliefde eiland… en in mijn hoofd werd dit beeld groter en groter en de weerstand om naar Ibiza te gaan groeide evenredig. Maar ja als ‘travel expert’ moet je juist dit soort vooroordelen overboord gooien… en dus besloot ik met mezelf een compromis te sluiten: ik ga in het laagseizoen naar Ibiza, als het eiland slaapt en weer van de Ibicencos is (de inwoners van Ibiza), meer passend bij Local Hideaways.

Local Hideaways Spain

En zo vond ik een aantal prachtige Hideaways, budget en luxe, en verkende ik een lang weekend het hele eiland met maar één conclusie: wat een prachtig en verrassend eiland is Ibiza, juist in het laagseizoen als het tempo laag is, de natuur ontwaakt en de grote massa nog thuis zit! Een perfecte bestemming voor een lang weekend of langer… een break van de kou en grauwe grijsheid in Noord Europa…. Ik ben om!

Ik ben om!

Zo checkte ik, samen met mijn lief, op een vrijdag in februari na 2,5 uur vliegen vanaf Amsterdam rond 17.00 uur in bij mijn eerste Local Hideaway op Ibiza. Precies op tijd… want deze Hideaway ligt namelijk aan de westkant van het eiland in een verstopte baai met bij goed weer eersterangs uitzicht op de zonsondergang.

Local Hideaways Spain

En wat voor zonsondergang! Picture this: fijn terras met een heerlijk drankje, goed gezelschap en op de achtergrond de relaxte tunes van de DJ… het ultieme genieten kan beginnen, een fenomenaal schouwspel waarbij de lucht ruim twee uur lang voortdurend veranderd van kleur. MAGISCH! Er zijn van die momenten in je leven dat alles klopt! En nog even voor de duidelijkheid dit was februari, in Nederland was het -5 graden!

Magische zonsondergang!

Vervolgens genoten we van een uitstekend diner in het restaurant en rolden we rozig ons bed in. Deze Hideaway is een kleinschalige en betaalbare plek op Ibiza. De kamers zijn comfortabel en  variëren van kleine double rooms zonder balkon tot ruime junior suites met balkon (aanrader evenals de double deluxe) waar je met 3 personen kan overnachten. Let wel, het is ‘adults only’.

De volgende ochtend scheen de zon weer volop en na een relaxt ontbijt was het tijd om de omgeving te verkennen. Via kronkelende weggetjes bereik je prachtige verstopte baaitjes maar ook het charmante dorpje Santa Agnes de Corona ligt vlakbij. Ik was nog net op tijd voor de amandelbloesem:  enorme hoeveelheid amandelbomen kleurt lichtroze en bedwelmt je met een de zoete geur van het voorjaar. Santa Agnes leent zich heel goed voor lange wandelingen en een ‘cortado’ – koffietje – op het terras van de lokale kroeg!

Wat een perfecte start van mijn bezoek aan Ibiza. Deze Hideaway is een goede uitvalsbasis want niet alleen het rustige noordelijke gedeelte van het eiland is goed te bereiken maar ook het zuiden en oosten liggen op maar een half uurtje rijden!
Voor mij is de tijd aangebroken om door te gaan naar een volgende Local Hideaway op dit eiland… met op mijn netvlies een prachtige zonsondergang, voor altijd in mijn geheugen gegrift! It’s all about location!

Restaurant
Romantisch
WiFi
Trendy
Foodie
Hotel
Budget
Strand
Adults Only
Guesthouse
Bar
Eigenzinnig
Hostel

Ibiza, Spanje