Mary K Hotel
Vanaf € 125,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 125,- per nacht

Eigentijds stadshotel

Een ongewoon en eigenwijs hotel met 9 kamers op A-locatie aan de gracht in Utrecht. Bij deze Hideaway voel je je écht welkom en écht gast. En dan ook nog eens hartstikke eco! De perfecte uitvalsbasis om deze geweldige stad te ontdekken.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Hoe stoer is het om, terwijl je helemaal niet uit de hotelwereld komt, een grachtenpand uit de 18e eeuw te kopen, helemaal op te knappen naar eigen ideeën en wensen op een ecologische manier en er vervolgens een succesvol stadshotel van te maken! Marijke Koks deed dit 3,5 jaar geleden en sinds september 2011 opende dit hotel aan de Oudegracht in Utrecht haar deuren. Mijn eerste Hideaway in Nederland is er meteen eentje die aan alle criteria van Local Hideaways voldoet: authentiek, kleinschalig, uniek en ongewoon! En dan ook nog eens op een A-locatie in één van mijn favoriete steden in Nederland, de stad waar ik gestudeerd en vooral geleefd heb: Utrecht.

Local Hideaways Netherlands

Marijke’s enthousiasme en onconventionele manier van ondernemen maken dit tot een uniek hotel, waar je je vanaf binnenkomst heel erg thuis voelt. Het prachtige oude grachtenpand ligt enigszins verborgen, want als je er langs loopt heb je niet meteen in de gaten dat hier een hotel huist. Na aangebeld te hebben wordt er open gedaan door een van de gastvrije medewerkers en treed je binnen in deze stadse oase. Een statige hal met toffe muurdecoraties leid je verder het pand in waar ook veel mooie authentieke elementen bewaard zijn gebleven. Naast een knusse lobby-, ontbijtruimte met stadstuin zijn er 9 kamers, variërend van Cosy Small tot Large Deluxe.

Hip & Eco, een perfecte combi!

Local Hideaways Netherlands

De kamers zijn heel verschillend en zijn door lokale kunstenaars onder handen genomen: The Bedstead Double – je eigen comfortabele bedstee; The Greenhouse – een eigentijds tuinhuisje; The Workshop – nodigt uit om je creativiteit te uiten; The Study – een studeerkamer waar je je thuis voelt. Ze hebben allen goede bedden en een fijne badkamer met heerlijke spulletjes van Malin en Goetz, een Nespresso apparaat en waterkoker gemeen. Evenals een TV met DVD speler, zodat je voor het ultieme ‘home sweet home’ gevoel een film kan lenen bij de receptie. Ik verbleef in The Royal Rooftop Residence; Op de zolder onder de 18e eeuwse oude balken met waanzinnig uitzicht over de Utrechtse Oudegracht en een groot bad middenin de kamer!

Aan de gracht, midden in het centrum van Utrecht!

Bijzonder is dat het Mary K Hotel het hoogst haalbare certificaat heeft binnen het internationale GreenKey predicaat. Dit betekent dat het hotel er alles aan doet om te zorgen voor een beter milieu en een eerlijke wereld. En niet omdat het momenteel trendy is maar omdat Mary K oprecht achter het principe staat en bewust een statement wil maken. Dat raakt meteen ook de kern van Mary K hotel naar mijn idee, hun authenticiteit. Je voelt je hier écht welkom en écht gast.

Na een overheerlijk biologisch ontbijt was het tijd om mijn tijdelijke artistieke stadsverblijf te verlaten om naar mijn eigen huis terug te keren…. Ik mis het uitzicht over de gracht nu al!

Kindvriendelijk
Romantisch
WiFi
Trendy
Eco
Hotel
Stad

Utrecht, Nederland