Monte da Fornalha
Vanaf € 90,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 90,- per nacht

Oase in de Alentejo

Een kleine oase omgeven met kurkeiken en oude olijfbomen in een van de mooiste regio’s van Portugal: de Alentejo. De perfecte plek om tot rust te komen en de authentieke omgeving te ontdekken. Of je nu met z’n tweetjes bent of met je gezin… een waar paradijs!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Na het verlaten van de doorgaande weg kom ik in een andere wereld, ik vervolg het pad tussen de kurkeiken en oude olijfbomen en ik vind mijn eindbestemming: een waar paradijsje. Graag laat ik je kennismaken met de Alentejo, een ietwat onbekende regio in het zuid-centrale deel van Portugal. Maar onbekend maakt in dit geval zeker niet onbemind aangezien het een favoriete plek is voor de Portugezen om vakantie te vieren en deze streek door het gerenommeerde tijdschrift National Geographic is uitgeroepen tot een van de ‘must see places’ in 2014. Hoogste tijd om daar eens poolshoogte te nemen en een bezoek te brengen aan een Hideaway die ik al heel lang op mijn verlanglijstje had staan.

Local Hideaways Portugal

In deze 200 jaar oude boerderij zwaait Orlanda de scepter. 15 jaar geleden wilde zij zich, na allerlei omzwervingen over de hele wereld, graag settelen en vond deze magische plek. Uiteraard moest er een flinke verbouwing aan te pas komen om het bewoonbaar te maken en om gasten te ontvangen. Met een enorm oog voor detail en gevoel voor smaak creëerde zij deze verborgen parel. Niet alleen de 6 kamers zijn sfeervol en comfortabel ingericht met mooie natuurlijke verstilde materialen en kleuren, maar ook de tuin is een sprookje. Prachtige bloemen, oude fruitbomen en een klaterend fonteintje… en dan te bedenken dat de Alentejo een van de droogste en heetste regio’s is van Portugal waar je al vanaf het vroege voorjaar tot in het late najaar kan genieten van het lekkere weer, dit maakt deze tuin tot een oase.

Sprookjesachtige tuin!

Local Hideaways Portugal

Deze Local Hideaway is de plek bij uitstek om er een rustig tempo op na te houden. Je slaapt hier heerlijk in fantastische bedden en het is er koel door de dikke muren. Trouwens, heel fijn dat je een eigen koelkastje en koffie/thee faciliteiten op de kamer hebt! Na een verkwikkende nachtrust verplaats je jezelf met rustige tred naar de gemeenschappelijke woonkamer, welke ook weer zo prachtig smaakvol ingericht is en geniet je van een overdadig ontbijt (de zelfgemaakte cake is niet te missen!). Tja, en dan heb je nog een hele dag voor je…. Wat te doen? De omgeving kent een enorme veelzijdigheid: mooie authentieke stadjes, wijndomeinen, natuur, etc. Maar je kan er ook voor kiezen om heerlijk te loungen bij het zwembad en al die boeken te lezen die je nog had liggen thuis! Een lichte lunch kan op aanvraag gemaakt worden en drankjes zijn voorhanden via de ‘honesty bar’ (zelf even opschrijven wat je gebruikt). ’s Avonds moet je wel even in de actie aangezien er geen diner geserveerd wordt, maar dat is geen straf. Estremoz ligt op 10 minuten rijden en heeft een aantal leuke gevarieerde restaurantjes, evenals Borba. Vergeet ook vooral niet aan Orlanda te vragen naar haar ‘geheime’ restaurantje in de ‘countryside’… goedkoop, lekker, toplocatie, maar bovenal familiare gezelligheid!

Perfecte uitvalsbasis!

En dan kom je ’s avonds terug van een heerlijk diner en dan is Monte da Fornalha omgetoverd in een sprookje met alle kaarsen aan en in de gezamenlijke woonkamer een brandend haardvuur. Dit gevoel voor detail maakt het hier speciaal en versterkt de huiselijke sfeer. Orlanda woont ook in de oude boerderij en ze krijgt het voor elkaar om mensen in hun privacy te laten en tevens een goede host te zijn, knap! De sfeer bij deze Hideaway is ongedwongen en leent zich tot een heerlijke familievakantie maar ook een trip voor twee. Ik had graag nog wat langer willen blijven….

Kindvriendelijk
Romantisch
Bed & Breakfast
Zwembad
Digital Detox
Guesthouse
Natuur

Borba, Alentejo, Portugal