Rainbow Lodge
Vanaf € 50,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 50,- per nacht

Jungle Hideaway

Rondom deze ecolodge in Cambodja vind je nog ongerepte natuur en lijkt de tijd stil te hebben gestaan… rustig kronkelt de Tatai Rivier door het landschap. Maar je hoeft bij deze Hideaway niet in te boeten aan comfort en wat je verblijf vooral bijzonder maakt is de oprechte vriendelijkheid van de locals.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Mijn eerste bezoek aan een Local Hideaway in Cambodja is op slechts 3 kwartier rijden met de taxi vanaf de grensovergang Hat Lek, Thailand om vervolgens een kort stukje met een bootje naar plaats van bestemming te varen. We verblijven de komende 3 nachten in een Eco Lodge. Hier vind je nog ongerepte natuur en lijkt de tijd stil te hebben gestaan… rustig kronkelt de Tatai Rivier door het landschap, zijn bootjes het primaire vervoersmiddel en is zelf gevangen vis het maal.

20141029-CY9A7168

In de verte zie je de contouren van de Cardamom Mountains en scheren vogels over het water om een visje mee te pikken. Het doet me hier zelfs een beetje denken aan Midden-Amerika al zorgt de aanblik van de lokale gelaatstrekken ervoor dat dit beeld weer uit mijn gedachten verdwijnt.

Na aangemeerd te hebben, volgen we de houten vlonders naar de Lodge en worden we ontvangen door Steve, een Brit, die samen met vriend Elliot, de eigenaar is van deze Hideaway. Meteen maar even de veiligheidsinstructies ( je kan ze maar beter gehad hebben ;-)): stap niet van de vlonders af en ga niet op eigen houtje op pad… er zitten hier zeer giftige slangen! Slik. Nu heb ik een man die bij het horen van de mogelijke aanwezigheid van slangen meteen in een soort van enthousiaste Tarzan modus springt en wil weten wat voor soort slangen en of er een mogelijkheid bestaat dat we er eentje spotten, terwijl ik ondertussen de snoetjes van mijn kinderen ietwat witjes zie wegtrekken.

Voor avonturiers!

Local Hideaways Cambodia

Hoogste tijd voor de lunch want reizen maakt toch wel wat hongerig en is een prima afleidingsmanoeuvre! Het eten is heerlijk en wat opvalt is de geweldige gastvrijheid van Vanna, de dame die hier werkzaam is. Ze heeft ook meteen een mooi contact met mijn dochter die enorm gefascineerd is door haar ‘coole’ slippersokken! Steve informeert ons ondertussen over de dagelijkse activiteiten en we besluiten ons in te schrijven voor de ‘medium hike’ door de jungle voor de volgende dag en de dag erop voor de mangrove tour. Kajaks liggen vrij ter beschikking voor de gasten en er kan gezwommen worden in de rivier. Het eten bij de Lodge is inbegrepen in de kamerprijs en dit betekent dat er ’s ochtends een heerlijk ontbijt is, tussen de middag lunch en ’s avonds een 3 gangen (buffet) menu.

Luxe in de Jungle!

Na de kennismaking en lunch worden we naar onze ruime en comfortabele familie hut gebracht. Weliswaar geen airco, wat mij betreft een zegen, maar de ventilatoren doen goed hun werk ’s nachts en er zijn voor alle bedden muggennetten. Tijd voor een duik in de rivier en een verkoelend biertje. Al mijmerend op de steiger dringt het tot mij door wat voor prachtige stek dit is. Die avond genieten we van het heerlijke avondeten en het kan zelfs begeleid worden door een goed glas wijn want Steve en Elliot hebben ervoor gezorgd dat er een ruime keuze aan goede wijnen aanwezig is… niks geen ontbering in de jungle!

De volgende ochtend gaan we bijtijds op pad onder leiding van de sympathieke Pirom en Worn. Eerst naar de Tatai watervallen waar we een verkoelende duik kunnen nemen om vervolgens een flinke wandeling door het bos te maken naar de lunchstop: een verborgen aftakking van de rivier waar we ook weer kunnen zwemmen. Helaas wordt er onderweg niet zoveel gespot, een ienieminie slangetje, bloedzuigers en een vette spin (naast heel veel bamboe) is de score, maar dat mag de pret niet drukken. Moe maar voldaan keren we weer terug bij de Lodge en worden verrast door Vanna: voor mijn dochter en mij een setje slippersokken… wat een schat!

De volgende dag is ook de mangrove tour een succes, wederom onder leiding van Pirom zien we een woud aan luchtwortelen, felblauwe ijsvogels en intrigerend local life!

Na 3 nachten wordt het tijd om afscheid te nemen van deze bijzondere plek. Alhoewel de jungle in deze omgeving niet vergeleken kan worden met Midden-Amerika is de natuur hier heel prachtig en is het nog relatief onbedorven. De Tatai Rivier is sprookjesachtig en zeer de moeite waard om te ontdekken per boot of per kayak. Een bezoek aan de Rainbow Lodge is een perfecte afwisseling in je reisschema door Cambodja of makkelijk te combineren met je reis door Thailand. Daarbij is de RainbowLodge een heerlijke Lodge waar je perfect afstand kunt doen van je drukke Westerse leven zonder heel veel in te boeten aan comfort. Maar wat je verblijf vooral bijzonder maakt is de oprechte vriendelijkheid van de locals die hier werken… Vanna, Pirom en Worn bijvoorbeeld, ik heb afscheid moeten nemen van nieuwe vrienden! En daarnaast is mijn dochter door de behulpzaamheid van eigenaar Steve thuis weer herenigd met haar ‘best friend’- haar vergeten knuffelkonijn!

Kindvriendelijk
Restaurant
Eco
Outdoor
Digital Detox
Budget
Guesthouse
Bar
Natuur
Actief
Ecolodge

Tatai, Cambodja