Spoor.62
Vanaf € 150,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 150,- per nacht

Design Hideaway

Een verwenadres voor elk seizoen… met stad en strand om de hoek en een aantal goede restaurants op steenworp afstand? Deze prachtige luxe bed & breakfast gehuisvest in een oud stationsgebouw in West Vlaanderen, België, is de place to be! Slechts 2 kamers, mooie design meubels en een enorm gastvrije eigenaresse!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Een verwenadres voor elk seizoen… met stad en strand om de hoek en een aantal goede restaurants op steenworp afstand? Check!! Deze Local Hideaway kan absoluut op je lijstje, voor een heerlijk lang relax weekend weg met je lief of met een paar vriend(inn)en, er is plek voor 4 personen.

Local Hideaways Belgium

Ook al wordt er dezelfde taal gesproken als in Nederland, ik heb altijd een ultiem buitenland gevoel als ik de grens over rijd België in. Hier wordt voor mijn gevoel het leven net iets meer gevierd met lekker eten en een goed glas, de Bourgondische inslag zeg maar… ik houd er van! En zo arriveer ik op een woensdagavond in juni in Moere, een klein dorp in landelijke omgeving, 20 minuten van zee en 20 minuten buiten Brugge gelegen. Mijn slaapplaats voor de komende 2 nachten ligt verborgen achter een statig hek en via een kasseien oprijlaan met mooie bomen doemt er een prachtig gebouw voor me op: een oud stationsgebouw waar vroeger de chique uit Parijs met de trein voorbij reed om vakantie te vieren in de mondaine badplaatsen aan de Belgische kust.

Een oud stationsgebouw!

Wat een tof gebouw, prachtig. In 2000 kochten Irma en haar man dit oude pand en met behulp van een architect werd er binnen een modern interieur gerealiseerd. 11 jaar later, nadat de kinderen opgegroeid waren, werd er een gedeelte van het oude pand verbouwd, ook weer met behulp van een architect, en opende Irma een luxe Bed & Breakfast met slechts twee kamers.

Local Hideaways Belgium

Ik heb het genoegen om in de ruimste kamer te logeren, deze heeft naast een regendouche ook een bad (de andere kamer heeft uitsluitend de heerlijke douche). Wat een fijne lichte (verduisteringsgordijnen voor de nacht ;-)) kamer: grote ramen waar de omliggende tuin als een groen schilderij bij afsteekt, strakke modern inrichting met mooie design stukken. Irma legt ondertussen uit waar alles te vinden is en vraagt hoe laat ik morgenochtend het ontbijt zou willen hebben. Na de kennismaking en grand tour schenk ik een drankje in uit de ‘honesty bar’, laat ik het Aquamass design bad vollopen met heerlijk badspul van Malin+Goetz… wat een heb ik toch een vervelende job ;-). Ik had trouwens ook kunnen kiezen voor een avondje Netflix want de televisie heeft Apple TV met Netflix. Op de mini IPad lees ik alle aanbevelingen van deze Hideaway en maak ik plannen voor de komende dag.

Heerlijk verwenadres!

Local Hideaways Belgium

De volgende ochtend word ik heerlijk uitgerust wakker, het bed is elektrisch verstelbaar en slaapt perfect! Op naar het ontbijt, deze wordt in de gemeenschappelijke ruimte geserveerd. Ook deze kamer is sfeervol met een houtkachel voor de wintermaanden en een terras buiten voor de warme dagen. De tuin is beschikbaar voor de gasten en bij mooi weer kan er lekker geluierd worden in de Fatboy hangmatten. En wat een feestje is het ontbijt bij Irma, pure verwennerij! Je ziet en proeft dat ze er echt plezier in heeft om haar gasten iets speciaals en lekkers voor te schotelen. En daarbij heeft Irma goede tips over wat te doen in de omgeving: ze weet waar je moet zijn in Brugge (weg van de tourist traps), tipt je over een mooie kleinschalige spa voor heerlijke ontspanning, en weet ook feilloos waar je in de buurt moet gaan eten (een tafeltje wordt graag voor je gereserveerd). Ik besluit om een bijzondere kunstroute te gaan bekijken in Brugge, en een verborgen lunchtentje te proberen… beiden de moeite waard! Maar ook de sportieve gast kan hier z’n hart ophalen, er zijn kilometers fietspad in de omgeving, de vroegere spoorlijn die achter het huis van Irma loopt is bijvoorbeeld ingewisseld voor een fietspad en deze loopt helemaal tot aan de kust bij Oostende. Fietsen (zelfs 2 e-bikes) zijn te huur bij Spoor.62.

Vlakbij Brugge en de kust!

Die avond eet ik in een fijn restaurant in de buurt, zelfs op een donderdagavond is het hier volle bak… vast weer die Bourgondische inslag!

Op mijn laatste ochtend mag ik nog een keer van het ontbijt van Irma genieten en ik ga nog even naar zee, want dat kan ik natuurlijk niet overslaan. Oostende ligt op 20 minuten maar ik kies ervoor om iets verder te rijden naar de Haan, charmanter en gezelliger! Op de terugweg naar Spoor.62 sla ik nog de overheerlijke pralinés in voor het thuisfront, ook weer een tip van Irma!

En dan moet ik helaas weer op huis aan… back to reality. Terug in de auto mijmer ik over deze Hideaway en maak ik al plannen wanneer ik met mijn lief hier naartoe kan. Wat een speciaal adres is deze Local Hideaway, er zijn maar weinig B&B’s die zo compleet zijn. Ik kan niets bedenken wat hier verbeterd kan worden of wat er hier mist (en ik ben kritisch!). Zoveel aandacht voor details! Maar vooral de gastvrijheid van Irma en het plezier dat ze heeft om het haar gasten naar de zin te maken, maakt dit tot een unieke luxe Hideaway waar je waar voor je geld krijgt en enorm in de watten gelegd wordt!

Romantisch
Bed & Breakfast
WiFi
Trendy
Eco
Eigenzinnig
Natuur

West Vlaanderen, België