STROOM
Vanaf € 100,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 100,- per nacht

Eigentijdse Hideaway

Hideaway in het ‘upcoming’ Lloydkwartier. Het bruist hier van stadse energie en je voelt jezelf hier meteen thuis. Comfortabele design kamers en een restaurant/bar/bakkerij/verswinkel/… als het kloppende hart. Een aanwinst voor Rotterdam!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Altijd leuk om weer naar Rotterdam te gaan! Er is iets met deze stad, iets rauws en spannends wat bijna on-Hollands te noemen is. Dit keer bezoek ik een Hideaway gelegen in het Lloydkwartier. Een ‘upcoming’ gebied waar oude loodsen en havenmonumenten prachtig gerestaureerd zijn en nu dienst doen als appartementengebouw; creatieve verzamelplek; restaurant of bedrijf. En dit alles pal naast de Nieuwe Maas. Fier op de hoek van de Lloydstraat vind je een voormalige elektriciteitscentrale: STROOM. Een opvallend pand waar binnen rauwe industriële elementen nog steeds zichtbaar zijn en een historische verhaal vertellen. Dit alles is op een perfecte manier geïntegreerd met hedendaagse architectuur.

Local Hideaways Rotterdam

Bij binnenkomst word ik enthousiast verwelkomt door twee jonge dames achter de receptie. Later blijkt dat overal bij deze Hideaway bevlogen, jonge mensen werken die zichtbaar plezier hebben in hun werk. Mijn kamer voor deze nacht: een van de 4 lofts… een joekel van een kamer met grote hoge ramen, een enorme tafel; een design koelkast; luxe design badkamer met ligbad en dubbele douche en op de vide een heerlijk ‘coco-mat’ (natuurlijke materialen) tweepersoonsbed met uitzicht op het tweede televisiescherm (beneden hangt er ook een). Maar er is geen tijd om televisie te kijken want ik wil graag de rest van dit hotel ontdekken.

Bevlogen jonge mensen!

Local Hideaways Rotterdam

Zoals gezegd zijn er 4 lofts, allen verschillend maar in ieder geval allemaal super ruim en luxe… vraag bij boeken welke het beste bij je wensen past! Ook zijn er 5 gewone studio kamers die ook zo’n heerlijk bed hebben en een design douche en er zijn 12 split level kamers. Deze laatste hebben een mooi bad of een sauna en zijn naar mijn idee de leukste kamers van het hotel! Er wordt hier trouwens op een duurzame manier schoongemaakt, top!

Duurzame schoonmaakmiddelen!

2014-09-06 16.05.37

Ondertussen heb ik wel zin een drankje. Dat treft want het kloppende hart van STROOM is het restaurant/bar/bakkerij/verswinkel/….. Een gezellige levendige ruimte waar je de hele dag terecht kan voor een hapje of een drankje. En inderdaad zelf gebakken brood (heerlijk!!) kan kopen en biologische producten. Wat een goed idee, want zo betrek je de buurt ook bij STROOM en is er altijd reuring. Ik heb het geluk dat het zonnetje vrolijk schijnt, dus het welkomstdrankje wordt genuttigd op het terras, sterker nog als je wil kan je zelfs neerstrijken op het dakterras! Vanuit dit hotel is het gemakkelijk de rest van Rotterdam verkennen, bijvoorbeeld door een hippe fiets te huren, maar ook het openbaar vervoer ligt voor de deur evenals de watertaxi die je bijvoorbeeld naar de Kop van Zuid kan vervoeren. Ook een aanrader, en op loopafstand, is Delfshaven. Ik moet je bekennen dat ik hier nog nooit geweest was… Wat een gemis! Dit is zo’n bijzonder buurtje, zo moet Rotterdam eruit gezien hebben voor het bombardement tijdens de 2e Wereldoorlog. Prachtige oude panden, oude jeneverfabrieken, het geboortehuis van Piet Hein, ophaalbruggen, een moutmolen en de Delfshavense Schie. Wat een historie. Maar ook veel gezelligheid aangezien je hier een keur aan restaurantjes en kroegen vindt. Maar je kan natuurlijk ook lekker blijven hangen in het hotel want hier serveert het restaurant een heerlijke betaalbare maaltijd en is er geregeld een live optreden.

Perfecte uitvalsbasis!

’s Ochtends word ik getrakteerd op een overheerlijk en uitgebreid ontbijt. Tijd om onder het genot van een kop goede koffie de balans op te maken: STROOM is een aanwinst voor Rotterdam. Een plek die bruist van stadse energie en waar je jezelf thuis voelt!

Kindvriendelijk
Romantisch
WiFi
Trendy
Eco
Hotel
Stad
Bar

Rotterdam, Nederland