Vanaf € 150,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 150,- per nacht

Villa deluxe

Een waanzinnige villa verborgen in de natuur buiten Essaouira. Een echte ‘sanctuary’ waar je kan relaxen en je in de watten wordt gelegd. Het levendige Essaouira is vlakbij, evenals het strand. Het is een plek met een dubbele ziel: de ziel van Marokko vermengt met de ziel van de eigenaresse Anouk… een perfecte synergie!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Een succesvol bestaan in New York is absoluut niet zaligmakend, daar kwam Anouk,  gevierd fashion styliste voor toonaangevende bladen, achter! Na langdurig ‘soul searching’, teveel lege champagneflessen en een bergje zelfmedelijden ging het roer om. Een enkele reis Marokko leek de remedie, ze was er nog nooit geweest maar een innerlijk stemmetje vertelde dat dit de plek zou zijn waar ze rust zou vinden. En zo stapte Anouk in haar eentje op het vliegtuig, de hectiek van New York achter zich latend, om haar nieuwe geluk tegemoet te vliegen. Een schot in de roos! Zelden had ze zich zo verbonden gevoeld met een plek als hier in Marokko, de kleuren, de authenticiteit, het licht, de geuren, het aardse…. Het moest zo zijn. En zo begon er een nieuw hoofdstuk in Anouk’s leven.

Local Hideaways Morocco

Ik tref Anouk een paar jaar later, inmiddels een prachtige dochter rijker, ergens in januari in Essaouira. Op dat moment is het in Nederland koud, er ligt zelfs sneeuw, en hier leef ik buiten, verwarm ik me aan de zon en het licht; zuid (westelijk) Marokko is wat mij betreft de perfecte winterbreak: het is niet te ver vliegen en je waant je ook nog eens in een compleet andere wereld.

Perfecte winterbreak!

Local Hideaways Morocco

Ze vertelt me dat ze uiteindelijk in een fotoreportage in een toonaangevend woonmagazine haar ‘sanctuary’ vond: een prachtige villa in de ‘middle of nowhere’ omgeven door de natuur en in de verte de zee, niet ver van Essaouira, die ook nog eens te koop bleek te staan. Het was liefde op het eerste gezicht! Ik begrijp het volkomen want de band die Anouk heeft met Marokko herken ik ook. Het is een diepgeworteld gevoel en het maakt ook dat Marokko een van mijn favoriete bestemmingen is. Haar villa is een waar paradijs, slechts een handjevol kamers en suites allemaal zorgvuldig ingericht en prachtig gestyled met de objecten die Anouk op de meest uiteenlopende plekken vond. Ze vertellen allemaal een verhaal. Het is een Hideaway in de letterlijke zin, volledig verstopt, ver van de doorgaande weg en een routebeschrijving die je ontvangt na boeking is de enige houvast die je naar deze plek kan leiden. Ik ben meteen betoverd als de poort achter me sluit en ik de villa betreed.

Middle of nowhere!

Local Hideaways Morocco

In het huis zijn overal fijne hoekjes om te relaxen, warme dekens om je ’s avonds mee te verwarmen, op ieder tafeltje staat wel een boeket verse bloemen, het zit ‘m wederom in de details,  een prachtig indoor zwembad met loungers buiten op een groot terras. Ik word ook meteen in de watten gelegd met lekkere hapjes en drankjes door Said, de supervriendelijke en trotse gastheer. Mijn kamer is prachtig en enorm ruim. Het heeft tevens een eigen terras met buitendouche. Maar ook de badkamer is een balzaal met een bad op pootjes… keuze stress: douche of bad ;-).

In de watten gelegd!

’s Avonds eet ik een heerlijk diner in een duizend en een nacht setting… overal branden kaarsen en als ik buiten sta dan zie ik ontelbaar veel sterren. Wat een bijzondere plek is dit! De volgende dag maak ik een ritje met mijn huurauto naar mijn geliefde Essaouira stad om mijn favoriete adresjes te bezoeken en verdwaal ik door de smalle straatjes van de medina, de oude stad. Maar ik verken die middag ook de omgeving van de villa op aanraden van Anouk want als ik de piste, de onverharde weg volg, kom ik uit bij een verlaten strand, enorm uitgestrekt en helemaal voor mezelf!

Het is tijd voor een laatste pot muntthee in de zon alvorens ik weer terug moet naar koud en kil Nederland. Wat ben ik blij dat ik Anouk gevonden heb want haar villa is een verborgen parel, een ideale locatie om te onthaasten en een geweldige aanwinst voor de Local Hideaways collectie! Het is een plek met een dubbele ziel: de ziel van Marokko vermengt met de ziel van de getalenteerde Anouk… een perfecte synergie!

Kindvriendelijk
Restaurant
Romantisch
Bed & Breakfast
Zwembad
WiFi
Foodie
Outdoor
Wellness
Honeymoon
Strand
Stad
Guesthouse
Bar
Eigenzinnig
Natuur
Actief

Essaouira, Marokko