Het Bodrum schiereiland is prachtig met glooiende groene heuvels, betoverende vergezichten en de turkoois blauwe zee is immer dichtbij. In de heuvels boven Yalikavak vond ik een Local Hideaway voor je die adverteert met ‘Serenity – Design – Quality – Attitude’ als haar vier kernwaarden… dat klinkt weer veelbelovend!

De eerste belofte wordt al meteen waargemaakt, vanaf het moment dat ik het terrein op loop, ik word gevangen door de rust die er heerst en het waanzinnige uitzicht op het beneden gelegen Yalikavak en de zee. De ontvangst door Ali is zeer gastvrij en relaxt, al gauw worden mijn gezin en ik naar onze kamer begeleid: een ‘functional room’. Perfect voor ons reisgezelschap, 2 aaneengeschakelde kamers, 1 met een tweepersoonsbed en de ander met twee eenpersoonsbedden. Twee badkamers en een balkon completeren het geheel. De inrichting is minimalistisch en licht, precies wat de naam impliceert, een zeer functionele kamer. Ook bij de kamertypes is er sprake van een 4eenheid, zo worden verschillende doelgroepen optimaal bediend. Naast de ‘Functional Room’ waarin ik verblijf, is er de ‘Passionate Room’: een heerlijke kamer voor twee met ruime badkamer en groot balkon. Voor de koudere maanden is er een sfeerverhogende openhaard. Mocht je nu nog wat meer ruimte nodig hebben dan is er de ‘Junior suite’, deze heeft een extra zitgedeelte … ook ideaal als je bijvoorbeeld met 1 kind of baby reist. Als laatste is er nog de ‘casual room’, de kleinste kamer en vooral geschikt voor mensen die iets minder eisen stellen aan ruimte en comfort. Alle kamers zijn modern en licht ingericht, huizen designstukken van lokale kunstenaars en hebben fijne natuurlijke badproducten in de badkamer.  Vooral de ‘Passionate rooms’ zijn echte uitblinkers.

Tot zover de kamers want 4Reasons Hotel+Bistro heeft zoveel meer te bieden… mijn kinderen waren bijvoorbeeld niet weg te slaan bij het zwembad en eerlijk gezegd vond ik het er ook heerlijk relaxt met een fijn zeebriesje en een waanzinnig uitzicht kwam ik eindelijk eens toe aan dat boek dat ik al lange tijd wilde lezen. Maar er is ook een (buiten) bar, bibliotheek, pooltafel, jeux des boules baan en in het hoogseizoen yogaklassen. Het restaurant is zeker noemenswaardig, het eten is creatief, betaalbaar en super lekker. Restaurantmanager Birol is de perfecte gastheer en fameus om zijn cocktails!  Daarnaast kan ik mij weinig andere plekken in de buurt voorstellen waar je zo eerste rang zonsondergang zit… met een drankje in de hand zie je de omgeving veranderen van oranje tot dieprood, magisch! Buiten eten is ook een feestje, met uitzicht op de lichtjes van Yalikavak.

Ik raad je ook zeker aan om Yalikavak te bezoeken, in deze leuke plaats heerst er een mooi contrast tussen oud en nieuw: het authentieke vissersdorp met z’n lokale charme en het moderne hippe gedeelte waarin een van Europa’s grootste jachthavens is gelegen… hier vind je echte jetset.  Een must is ook een bezoek aan de lokale markt op donderdag, van heinde en ver komen hier mensen hun spullen en etenswaar (ver)kopen, perfecte couleur locale. Schaduwzijde van het Bodrum schiereiland is dat er op veel plekken enorm veel gebouwd wordt… het lijkt wel of elk stukje grond benut wordt om een huis, appartement of hotel neer te zetten. Wat jammer dat dit niet wat meer aan banden gelegd wordt door de lokale overheid, want er is ook zoveel leegstand. Gelukkig is er nog een onbedorven stuk te vinden in de heuvels boven Yalikavak waar het 4Reasons Hotel+Bistro is gelegen.

Helaas waren eigenaren Ali en Esra niet aanwezig tijdens mijn verblijf, ik had ze graag ontmoet. Zij hebben hun drukke leven in Toronto, Canada, achtergelaten om dit ambitieuze project op zich te nemen en van 4Reasons Hotel+Bistro te maken wat het nu is – een heerlijk ontspannen boho chic hotel met relaxte vibes. Wat Mrs. Local Hideaways betreft maken zij hun 4 beloftes meer dan waar!

Meer over Turkije kan je teruglezen in mijn blog ‘Turkish Delight, Local Hideaways style!’

Contact