Een perfecte routebeschrijving leidt mij via een onverharde weg naar mijn eindbestemming. Altijd weer spannend waar ik nu weer terecht kom. Voor mij doemt een kleine zalmroze gestuukte kasbah op. Een instant wow factor, zeker ook nadat ik de poort door ben en de prachtige setting zie: een ruim opgezette tuin met weelderige planten, bloemen, en schildpadden omringen de verschillende in prachtige tinten geschilderde gebouwen op dit perceel!

Tijdens het plannen van mijn trip naar Essaouira wilde ik graag ook iets anders toevoegen aan de collectie Hideaways… een verblijf buiten de stad zodat je de rust van de natuur kan combineren met het drukke stadse leven. Zo kwam ik in contact met Dominique, een intrigerende Française die geruime tijd in Marokko woont en haar leven hier heeft opgebouwd. Zij is de eigenaresse van Baoussala, een prachtig toevluchtsoord verscholen tussen de argan en eucalyptus bomen, 9 kilometer van Essaouira. Slechts 6 suites huist deze Hideaway, variërend in grootte: voor 2 tot 5 personen. Ik word super hartelijk ontvangen door Rachid, één van de medewerkers en hij laat mij alle kamers zien. En ik ben onder de indruk, wat een mooi sfeertje is hier gecreëerd en wat een ruimte! Elke kamer heeft zijn eigen unieke karakter en is erg comfortabel.

Centraal gelegen in de tuin vind je een zwembad met ligbedden, loungebanken en hangmatten, de perfecte plek om de boeken te lezen waar je al die tijd niet aan toe gekomen bent. Nog niet helemaal relaxt? Wellicht maakt een sessie in de hammam of een massage het verschil! ’s Avonds wordt er een heerlijke driegangen maaltijd gekookt en geserveerd in de gezellige binnenruimte met openhaard en ook voor de lunch hoef je de deur niet uit. Vervolgens loop je loom naar de centrale binnenplaats en vraag je om een Marokkaanse thee aan een van de supervriendelijke medewerkers… wat kan het leven toch heerlijk ongecompliceerd zijn!

Baoussala is een perfecte stek om uit te rusten en de batterij op te laden, maar ook voor kinderen een fijne plek om te spelen en te zwemmen. Een goede basis tevens om bezoekjes te brengen aan Essaouira en de mooiste verlaten stranden in de omgeving.

Meer insider tips Essaouira? Lees mijn blog met alle persoonlijke aanbevelingen!

Contact