Trastevere is een oude volkswijk gelegen op de westoever van de Tiber. Schilderachtige oude straatjes en een sfeer van Rome in vervlogen dagen kleuren hier het beeld. Het leven komt hier ’s ochtends langzaam op gang en kent zijn absolute hoogtepunt in de avond als een keur aan terrassen, restaurants en bars gevuld worden met Italianen en toeristen. Eigenlijk is deze wijk al flink ontdekt en het was voor mij de uitdaging een Local Hideaway te vinden die nog enigszins verborgen ligt in deze levendige uitgaanswijk.

Maar ik vond Buonanotte Garibaldi, een kleine oase in het drukke Trastevere, verscholen achter een grote deur. Als je het niet zou weten dan zou je er zo aan voorbij lopen… met recht een Hideaway. Dit is het huis van Luisa Longo, een kunstenares die werkt met stoffen waar ze de meest prachtige patronen op schildert. Haar studio is nog steeds operationeel en overal in het huis vind je haar sporen terug. Ik word ontvangen door David, de huishouder die mij zeer vriendelijk naar mijn kamer begeleidt. Mijn kamer ligt op de eerste verdieping en heeft als grote bonus een waanzinnig dakterras met fijne loungestoelen. De andere twee kamers zijn op de begane grond gelegen en grenzen aan de lommerrijke patio. Alle kamers zijn klassiek ingericht, zeer comfortabel met een ruim en goed bed, theefaciliteiten, bureau, een koelkastje en uiteraard een badkamer (mijn badkamer was wat aan de kleine kant, die op de begane grond zijn aanzienlijk ruimer maar die hebben dan weer geen privéterras).

Het ontbijt de volgende morgen, geserveerd in de eetkamer met kroonluchter en gedekte tafel,  is uitgebreid met heerlijk vers fruit en verschillende kaassoorten. De zelfgebakken chocoladetaart is trouwens een ware traktatie! Voor alle goede insider tips  moet je bij Ascanio, de Guest Relations manager, zijn. Hij zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld het juiste restaurant treft voor je diner of lunch en je niet net eindigt in dat ene super toeristische restaurant!

Wat mij betreft is Buonanotte Garibaldi een speciale plek, vooral de binnentuin en het dakterras ademen zoveel rust uit met prachtige planten en bloemen en het getjilp van vogels op de achtergrond. Maar ook op dagen dat het weer slechter is kan je jezelf fijn terug trekken in de grote salon met sofa’s, muziek en  uitgebreide bibliotheek. Het is hier enorm huiselijk. En dan te bedenken dat je zo de deur uitloopt om Trastevere te ontdekken of de brug oversteekt om de grotere highlights van Rome te bezichtigen…. deze Local Hideaway is  een perfecte uitvalsbasis voor je citytrip Rome!

Lees meer over Rome in mijn Blog: Rome 2.0!

Contact