Rione Monti is de oudste wijk van Rome, er wordt zelfs gezegd dat Julius Ceasar er geboren is. Deze lager gelegen wijk – suburra  – herbergde eeuwenlang het ‘plebs’ – het gewone volk en de armen. De omringende hoger gelegen delen werden daarentegen bevolkt door keizers en andere hoogwaardigheidsbekleders. Zo waren de huurprijzen in Rione Monti relatief laag en zoals in veel grote steden het geval betekent dit een magnetische aantrekkingskracht op creatievelingen en andere vernieuwers. Rione Monti is momenteel dan ook een van de meest aantrekkelijke en hippe wijken van Rome.

Ook Giuseppe viel voor de charme van deze wijk. Hij had een totaal ander bestaan alvorens hij naar Rome kwam. Zo was hij advocaat in Napels, zijn geboortestad, maar voelde zich niet happy in zijn bestaande professie. Na omzwervingen via onder andere New York besloot hij een boutique bed & breakfast te gaan runnen. Aanvankelijk was het de bedoeling dit in Napels te doen maar het werd het uiteindelijk Rome. Zo onstond Cibele Bed & Breakfast, vernoemd naar de moeder godin die in direct contact stond met de natuur en de vruchtbaarheid. Slechts drie kamers gelegen op een verdieping in een groot pand midden aan een van de meest belangrijkste straten van Rione Monti, het is tenslotte “all about location”!

Vanaf het moment dat ik mailcontact had met Giuseppe wist ik dat dit een echte Local Hideaway was, zoveel passie en eigenheid straalde er door de beschrijving en berichtgeving van hem door. En dat bleek inderdaad alleen maar bevestigd te worden op het moment van bezoek. Zoveel zorg en aandacht heeft Giuseppe gestopt in het inrichten en vormgeven van zijn bed & breakfast. De 3 kamers zijn prachtig ingericht, allen gebaseerd op een van de natuurlijke elementen. Zo sliep ik in Deluxe kamer Maia – Aarde welke met prachtige verstilde kleuren is ingericht en van alle gemakken voorzien is. Ruim en licht, met mooie decoraties  vervaardigd door locale kunstenaars. De temperatuur is super aangenaam, tijdens mijn bezoek is het 38 graden in Rome, en door de dubbele beglazing wordt het straat rumoer tot een minimum beperkt. De badkamer is perfect met een ruime regendouche. Maar er is ook een Deluxe kamer Egeria – Water die met mooie blauwe tinten is ingericht en dezelfde faciliteiten heeft en een standaard kamer Aurora – Lucht die weliswaar iets kleiner is maar ook zeker de moeite waard is al is het maar om de prachtige lamp/object achter het bed met gedroogde Gingko Biloba bladeren door Giuseppe zelf bedacht.  De kamers delen een gemeenschappelijke ruimte waar je zelf op elk gewenst tijdstip je ontbijtje kan klaarmaken en een kop koffie of thee kan zetten.

Giuseppe is niet alleen een perfecte gastheer, hij weet je ook nog eens de beste tips in de (wijde) omgeving te vertellen. Want je hebt niet alleen de hippe wijk Rione Monti voor de deur liggen met zijn leuke andersoortige winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes… maar het collosseum en Forum Romanum  liggen ook nog eens om de hoek en iets verder vind je de andere highlights, Cibele B&B is dus een perfecte uitvalsbasis. En vergeet vooral niet de ‘tonnarelli cacio e pepe con tartufo’ te eten in Giuseppe’s favoriete restaurant:  la Taverna dei Fori Imperiali, dit pastagerecht is werkelijk goddelijk! Cibele Bed & Breakfast is met recht een Local Hideaway…. uiteraard geldt ook zeker nu weer: Psst, don’t spread the word!!

Lees meer over Rome in mijn Blog: Rome 2.0!

Contact