Sevilla is al jarenlang één van mijn favoriete Spaanse steden vanwege de perfecte combinatie van cultuur/architectuur, heerlijk eten en drinken (tapas hoofdstad van de wereld!), fijn winkelen, mooie parken, zonneschijn en de stad is bovenal heel Spaans. Maar het vinden van een wat meer eigentijds hotel in deze geweldige stad is lastig. Er is uiteraard veel aanbod en zeker ook mooie hotels maar het merendeel is erg klassiek en ik vind het persoonlijk wat spannender als klassiek gemixt wordt met modern. Maar Local Hideaways zou Local Hideaways niet zijn als het toch gelukt is om er eentje te vinden die aan deze voorwaarde voldoet en dan ook nog eens in hartje centrum zodat je optimaal kan genieten van deze bruisende stad: Hotel Corral del Rey.

Verstopt in een smal steegje in de oude buurt Alfalfa vind je het 17e eeuwse Casa Palacio, een prachtig monumentaal pand waar de authentieke elementen op bewonderenswaardige wijze verweven zijn met eigentijdse vormgeving en luxueuze details. Ook heeft dit huis een fantastisch dakterras met uitzicht op de beroemde kathedraal en Giralda toren en een verfrissend dompelbad voor de warme dagen. In dit gebouw huizen 6 kamers en in een tegenover gelegen pand vind je ook nog eens 6 kamers en 1 penthouse met eigen terras en outdoor dompelbad. De kamers variëren van Superior tot Junior Suite.

Ik verbleef in een Deluxe kamer in het andere pand. Heerlijk comfortabel met een ingebouwde kleine kitchenette met espresso apparaat, een high tech muzieksysteem voor je eigen muziekjes, een bed dat je thuis ook wilt hebben… zo heerlijk en met kwaliteitslinnen. Maar het meest indrukwekkende was wel de badkamer: super modern met een dubbele stortdouche en een glazen wand waar je door naar buiten kijkt maar er geen mogelijkheid bestaat om jou te begluren (althans, dat hoop ik maar), zo cool! ’s Avonds ligt ‘Sevilla by night’ aan je voeten en met de tips van het hotel kom je bij de leukste restaurants en/of tapas barretjes terecht. Na een perfecte nacht slaap wordt er de volgende dag een heerlijk ontbijtje geserveerd in de sfeervolle ontbijtruimte/bar van het hotel zodat je weer helemaal klaar bent voor een nieuwe dag Sevilla.

Kortom, Corral del Rey is een absolute aanrader en een stadse oase in het drukke Sevilla. De perfecte plek voor een luxe city trip voor twee of, nog beter in combinatie met het zusterhotel Hacienda de San Rafael, een prachtig landgoed gelegen op een half uurtje van Sevilla…. Zo ervaar je het beste van twee werelden: city en country life!

Contact