Veel mensen dromen ervan hun baan op te zeggen en te verhuizen naar een mooie plek in het buitenland om een hotel of B&B te beginnen. Vaak blijft het bij plannen maken want er zijn te veel redenen te bedenken om het uiteindelijk niet te doen. Zo leek het ook te gaan voor de Britse Hallie en Tim, die regelmatig in Portugal kwamen om te ontsnappen aan hun hectische leven in Londen. Totdat Tim in het ziekenhuis van Faro belandde: “als we nu de stap niet zetten gebeurt het nooit”. Zo kwamen de plannen van Hallie en Tim in een stroomversnelling en werd er druk gezocht naar een geschikte locatie. Midden op het platteland, maar toch ook dichtbij de kust, vonden zij hun droomstek. Een oude Fazenda, Portugese boerderij, op een fantastisch stuk grond met oude olijf- en fruitbomen en een uitgestrekte moestuin.

Er moest hard gewerkt worden om de oude Fazenda te restaureren, ik heb de foto’s gezien van hoe het was… een echte bouwval. Na 5 jaar noeste arbeid was het in september 2012 zover. Fazenda Nova opende haar deuren: een prachtige eigentijdse Hideaway die met enorm veel oog voor detail en afwerking gerealiseerd is. Fazenda Nova voldoet volledig aan de behoefte van de nieuwetijdse reiziger. De uitstraling is heel urban door het gebruik van Micro Cement, wat voor een stoere look zorgt en mooi contrasteert met de rurale setting van de Fazenda. Comfortabele (design) meubelen met stoffen in warme kleuren en houten elementen zorgen voor een huiselijke sfeer (evenals de bibliotheek, wat een leuk idee!) en de persoonlijke stempel wordt gedrukt door de spulletjes die Hallie en Tim meenamen van al hun reizen of die door gasten achter gelaten worden… zo is er bijvoorbeeld een ruime verzameling hoeden en petten. De 10 kamers (7 Tuin Suites, 2 appartementen en 1 Penthouse) zijn eigentijds, sfeervol en comfortabel ingericht. Grote bedden, I-pod docking stations in elke kamer, ruime luxueuze badkamers met de overheerlijke pure producten van REN. Naast je eigen terras biedt de uitgestrekte tuin heel veel plekken waar je in alle rust kan genieten van het buitenleven of je favoriete boek. Voor een verfrissende duik is er het centraal gelegen zwembad. 5 keer per week wordt er heerlijk gekookt in het restaurant waar ’s morgens ook een uitgebreid en vers ontbijt geserveerd wordt.

Fazenda Nova hanteert een vernieuwend concept dat zeer goed aansluit bij de huidige tijd. Deze Hideaway richt zich voornamelijk op volwassenen, kinderen zijn hier alleen op gezette tijden welkom. Je kan hier in alle rust en privacy onthaasten in een prachtige omgeving vol comfort. Maar vergeet vooral niet ook de omgeving te verkennen, welke meer dan de moeite waard is, dit is namelijk naar mijn idee het meest authentieke stukje Algarve. Uitgestrekte stranden, de mooiste stad van de Algarve: Tavira, vissersdorpjes als Fuseta en Santa Luzia, liggen allemaal op korte afstand evenals de luchthaven van Faro. Local Hideaways heeft voor jou het perfecte antigif gevonden tegen stress!

Meer weten over de Algarve? Lees dan mijn blog ‘de Algarve – Off the beaten track’!

Contact