Prachtig gelegen in een Zeeuws stukje Nederland, in Westkapelle, vind je deze Hollandse chambres en table d’hôtes. Niet voor niets door de sympathieke en eigenzinnige gastvrouwen Lille en Edith liefkozend “Frankrijk-Noord” genoemd. Zij veranderde een oude Zeeuwse boerenhof in hun eigen stukje Frankrijk om zo hun ultieme vakantiegevoel ook in eigen omgeving vast te houden. Mrs. Local Hideaways koestert waardevolle herinneringen aan deze Hideaway aangezien zij op deze plek met haar meest dierbare vriendinnen een weekend lang haar 40e verjaardag heeft gevierd.

Het perceel beslaat ruim 5000 vierkante meter en huist naast de boerenhof uit 1639, een open koetshuis en enkele bijgebouwen. In de prachtig verbouwde schuur is vloerverwarming aangebracht en zijn twee heerlijke studio’s opgetrokken. Beiden met eigen sanitair, een keukentje, terras, televisie en de mogelijkheid tot internetgebruik. Ook is in deze schuur nog een kleine tweepersoonskamer en een gloednieuwe kamer ‘zwevend’ boven de centrale ruimte.

Maar het absolute pronkstuk van deze schuur is de centraal gelegen, enorm ruime en hoge, gemeenschappelijke ruimte van pakweg 7 bij 12 vierkante meter. Dit is een heerlijke plek om samen te komen of om een boek te lezen bij het knapperende vuurtje van de houtkachel. Aanschuiven doe je aan de 4 meter lange tafel voor bijvoorbeeld het heerlijke ontbijt, optioneel, of om te genieten van de geweldige kookkunsten van Lille en Edith. Zij koken zeer gevarieerd van Hollandse pot via Franse klassiekers naar overheerlijke Indonesische smaakmakers. Meestal gebeurt dit in het weekend en kan je aangeven of je van het diner gebruik wilt maken; op andere dagen op speciaal verzoek. Maar er is ook een uitgebreid ingerichte keuken in deze ruimte aanwezig waar je als gast zelf aan de slag kan: veel huiselijker dan dit wordt het niet… nou misschien alleen nog als je bezoek krijgt van Zwaan of Rosa, de huishonden!

Trouwens, buiten in de ruime tuin zijn nog een paar overnachtingsmogelijkheden. Zo is er een hele coole boomhut, ontworpen door een kunstenaar, en een knusse houten tuinkamer voor twee. Meer in de mood voor retro kamperen? Dan is de knusse caravan een aanrader. Bij mooi weer is het heerlijk toeven in het open koetshuis en mocht het wat afkoelen dan kan ook hier de houtkachel aan of dompel je jezelf onder in het hippe warme buitenbad: de DutchTub.

De omgeving is ook meer dan de moeite waard om te verkennen: het strand ligt op nog geen kilometer afstand en Lille en Edith hebben hier een strandcabine met ligstoelen. De natuur is hier ook schitterend met herten, reeën, roofvogels en fazanten. Maar ook de steden Vlissingen en Middelburg liggen om de hoek.

Een absolute aanrader dus deze Local Hideaway…eentje die een huiselijk Frans tintje aan het Zeeuwse landschap geeft!

Contact