Een nieuw guesthouse in het pand waarin voorheen mijn ‘all time favourite’ woonwinkel Emery & Cie huisde… dat kan alleen maar een échte Local Hideaways zijn! Ik haastte mij dus naar Brussel om kennis te maken met Sophie, de stralende nieuwe eigenaresse van dit pand op een toplocatie in Brussel centrum. Samen met haar man reisde ze geruime tijd door Engeland en was zeer gecharmeerd van de kleinschalige en persoonlijke Bed&Breakfasts die zij onderweg aandeden. Zo ontstond het idee om zoiets op te starten in ‘hun’ Brussel, waar vooral grote hotels domineren.

Op een autoloze zondag in september vonden zij eindelijk het geschikte pand voor hun ambitieuze project: HAPPY Guesthouse was geboren.  In samenwerking met gerenommeerde (interieur)architecten en onder strenge supervisie van Sophie werd er keihard gewerkt om dit pand te transformeren in een  licht en comfortabel ‘boutique guesthouse’. Prachtige oude art nouveau elementen werden geïntegreerd met modern Scandinavisch design.. mooi in balans. Vier verdiepingen, vier kamers en op de begane grond een uitnodigende gezamenlijke ruimte voor ontbijt of om plannen te smeden voor een dag in de stad. In deze ruimte staat namelijk een enorm grote tafel waar een ieder kan aanschuiven, gesprekken lijken aan deze tafel bijna vanzelf te ontstaan: dit is het kloppend hart van HAPPY Guesthouse. Dit wordt de volgende ochtend nog eens bevestigd tijdens het overheerlijke ontbijt met locale produkten! Ook is in deze ruimte een collectie bijzondere Taschen boeken te vinden, afkomstig uit de waanzinnige, door Philip Starck ontworpen, Taschen winkel om de hoek.

En dan uiteraard de kamers, zoals gezegd 4 stuks op elke verdieping één. Let wel er is geen lift, ‘travel light’ is dus het devies! Alle kamers zijn heel licht, mooi gestyled met Scandinavisch design en hebben een tof strak vormgegeven houten bed dat heerlijk slaapt. De badkamer is klein maar er is zeer goed nagedacht over functionaliteit en inrichting dus niet storend. Verder zijn er nog koffie en thee faciliteiten op de kamer, vind ik altijd een extra plus, en goede gidsen over Brussel. De kamer op de bovenste verdieping heeft als extraatje een klein dakterrasje/patio waar je op zonnige dagen heerlijk buitenzit.

Tijd om op pad te gaan, Sophie kent Brussel goed en kan je perfecte tips geven waar je moet zijn en welke restaurants aanbevelingswaardig zijn. Op haar aanraden ging ik eten bij Vismet… niets teveel gezegd, dit kan niet anders dan het beste visrestaurant van Brussel zijn! Door de centrale ligging van HAPPY Guesthouse is het een perfecte uitvalsbasis om de stad te verkennen en kan je eigenlijk (bijna) alles te voet doen. De toeristische highlights liggen op steenworpafstand, evenals de Grote Zavel  en de opgeknapte Marollen waar je wellicht een goede vintage slag kan slaan! Mis ook niet de prachtige theewinkel: Comptoir Florian en de trendy Dansaert en Ixelles wijk, persoonlijke favorieten!

Wat heb ik geluk dat het reizen naar Brussel voor mij niet zo ver is want met het huiselijke en eigentijdse HAPPY Guesthouse is er een extra reden bij gekomen om deze stad frequent te bezoeken!

Contact