De Costa Brava wordt vaak geassocieerd met enorme drukke toeristenoorden, geheel ten onrechte. Deze kust en zijn achterland is werkelijk prachtig met verborgen baaien, kleine vissersdorpjes, middeleeuwse dorpen en de uitlopers van de Pyreneeën.

Verstopt boven een kleine idyllische baai op maar anderhalf uur rijden vanaf Barcelona en slechts een uur vanaf Girona vind je Hostal sa Rascassa. Een pareltje tussen de pijnbomen, slechts 5 kamers en een fantastisch restaurant, de zee en verder….rust, heel veel rust! De sympathieke eigenaar Oscar spreekt perfect Engels en kan je heel veel tips over de omgeving geven, het hotel is namelijk een goede uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om van de rust te genieten… een wandelingetje naar de baai, of misschien nog een strandje verderop. Het wandelpad langs de kust is trouwens een aanrader.

De kamers zijn sfeervol en comfortabel, niet al te ruim. Het ontbijt is voor Spaanse begrippen uitgebreid en heerlijk vers en een lunch of diner in het restaurant is niet te missen, de Spanjaarden komen van ver om hier te eten en dat is natuurlijk niet voor niets! Tel daar de mooie setting bij op en dan wil je niet meer weg…voorlopig.

Contact