De perfecte combi tussen strand en stedelijk vertier… ik heb een zwak voor grote steden die aan zee gelegen zijn! Dit geldt ook zeker voor Palma, hoofdstad van de Spaanse Balearen eilandengroep en gelegen in het zuidwesten van Mallorca. Niet voor niets gaan de Spanjaarden hier zelf naartoe voor een citytrip… dat zegt wel wat met al die leuke steden op het Spaanse vaste land. En ik kan het volmondig onderschrijven: wat een heerlijke stad is Palma. Je kunt er goed shoppen, de kathedraal is van adembenemende schoonheid, in culinair opzicht kan je je hart ophalen, het is heerlijk dolen in de verschillende wijkjes en er is overal wel een terras waar je kan neerstrijken. En dan is er uiteraard altijd nog de zee…

Middenin het centrum, recht tegenover het gemeentehuis, gelegen aan een van de leukste pleintjes: Plaça Cort,  bevindt zich een fantastische Local Hideaway: Hotel Cort. Met recht een Hideaway want vanaf het moment dat je in de lift stapt, laat je de hectiek van de stad achter je en word je overvallen door de rust en huiselijkheid. Slechts 14 suites en 2 Double rooms bevinden zich in dit statige pand. Op het dakterras bevindt zich een kleine ‘plunge pool’ die voor wat verkoeling zorgt op de warme dagen en er zijn ligbedden voor de gasten. Opvallend zijn de prachtige tegels die duidelijk Moorse invloeden hebben en die overal terugkomen in het hotel. Maar ook de stoffen zijn geënt op oude Mallorcaanse patronen en zijn nieuw leven ingeblazen en zijn gebruikt om de meubels te bekleden en ook worden ze gebruikt als behang, een duidelijk signatuur van Hotel Cort . Mijn suite kijkt uit op het Plaça Cort en is ontzettend ruim. Een living met (slaap)bank, fauteuils, bureau en allerlei originele snuisterijen en boeken zorgen voor een heerlijk huiselijke sfeer. Het slaapgedeelte heeft een ruim bed met fijne kwaliteit bedlinnen en de badkamer is een balzaal met een dubbele douche en de overheerlijke toiletartikelen van Molton Brown…. Pure verwennerij! Iedere suite is weer anders en er is variatie in de het kleurenpalet. Het meesterstuk is de Island suite, een duplex suite van 70m2 gelegen op de bovenste verdieping met waanzinnig uitzicht en een privé terras met jacuzzi.

Bij Hotel Cort wordt er alles aan gedaan om je in de watten te leggen en is het service niveau hoog. Voor mij was een absolute plus van dit hotel het feit dat er een bruisend eigentijds restaurant – bar inpandig is. Hier schuif je ’s ochtends aan voor het ‘a la carte’ ontbijt met een cortado (kleine Spaanse koffie koffie met een scheutje melk), uiteraard bij goed weer buiten op het terras. Vervolgens kan je er ook heerlijk lunchen, dineren en borrelen. De menukaart is creatief, eigentijds en er wordt met de seizoenen gekookt. De aanwezigheid van horeca zorgt voor stadse levendigheid (er komen hier zowel toeristen als locals), maar dat wordt ook ingegeven door de locatie van Hotel Cort want alle highlights van de stad liggen op loopafstand. En als je moe bent van alle indrukken en het Spaanse stadsleven dan trek je je gewoon terug in je luxe Hideaway… het beste van beide werelden is vertegenwoordigd in Hotel Cort!

Meer weten over Mallorca? Lees mijn blog: Sun, Sea, Serra & City… Surprising Mallorca!

Contact