Eén van de mooiste witte Moorse dorpjes in Andalusië is Vejer de la Frontera… een echte Pueblo Blanco, strategisch gelegen op een heuvel met magnifiek uitzicht over de wijde omgeving. Hier, al dolend door de smalle straatjes, dwalen je gedachten af naar vervlogen tijden en zie je de  rijke historie zo voor je. Maar het is niet alleen maar historie in Vejer, in één van de smalle steegjes zit een eigentijds hotel verstopt achter een, hoe kan het ook anders, spierwitte façade: Hotel V.

Zodra je binnentreedt in dit bijzondere hotel bevind je je in een andere wereld… een oase van rust en weldaad. Het 17e eeuwse pand is gelegen op één van de hoogste punten van het dorp en huist 12 kamers. Oude elementen van het huis zijn prachtig bewaard gebleven en perfect gemengd met eigentijdse kunst en materialen. Oud versus nieuw is hier perfect in balans en wordt ook nog eens ondersteund door een luxueuze afwerking. Het ontbijt wordt geserveerd op de patio of desgewenst op het dakterras. Er is een gezellige living met honesty bar; een kleine sparuimte uniek gelegen in de oude put in de kelder van het huis, waar heerlijke ontspannende behandelingen gegeven worden. Als kers op de taart is er een geweldig dakterras met jacuzzi, loungezitjes en -bedden maar bovenal een indrukwekkend uitzicht over de omgeving. Dit is de perfecte plek om te relaxen of romantisch ’s avonds een drankje te drinken omringd door alle lichtjes van Vejer!

De kamers variëren van Classic en Superior tot Exclusive. Allen zijn verschillend maar zeer luxe: grote bedden met kwalitatief bedlinnen en ruime comfortabele design badkamers. Sommige kamers zijn wat donker, niet gek aangezien het een Adalusisch huis is waar de warmte in de zomer buiten gehouden moet worden, en andere kamers hebben een open badkamer dus als dit niet jouw smaak is, geef dat even aan bij het boeken. Aan al deze verwennerij hangt wel prijskaartje, maar als je het je kan veroorloven dan moet je het zeker doen… met z’n tweetjes, want dit is niet de ideale omgeving om met je kroost te overnachten.

Voordat je in slaap valt, raad ik je zeker aan om te verdwalen in de smalle straatjes en steegjes van dit bijzondere dorpje en uiteindelijk neer te strijken op één van de fijne terrassen voor een glaasje fino of een uitgebreide Spaanse maaltijd… slapen kan altijd nog!

Als laatste nog een advies: mocht je met de auto komen dan is het aan te raden om deze op de grote parkeerplaats aan het begin van het dorp te parkeren. Je kan dan het hotel bellen voor een taxi om je voor de deur af te laten zetten… het is namelijk niet te doen om in de wirwar van smalle straatjes het hotel te bereiken. 

Contact