Zoveel potentiële Local Hideaways in één Normandisch vissersdorpje… dat kan geen toeval zijn! En dat blijkt ook niet het geval want de eigenzinnige dames Astrid en Laurence, ‘Les Filles du Bord de Mer’,  zijn hier aan de kust neergestreken en hebben een neusje voor mooie oude panden en weten ze met heel veel smaak op te knappen en in te richten. Maar nu stond Mrs. Local Hideaways wel voor een dilemma, er moesten keuzes gemaakt worden… welke Hideaway wel op de website en welke niet? Oei, wat lastig! Maar wel gelukt uiteindelijk: voor elk wat wils – of je nu met z’n tweetjes reist of met je gezin, of je nu kort wil verblijven of wat langer… Port-en-Bessin is de place to be!

la Maison Matelot is uitermate geschikt voor twee of drie personen. 3 Appartementen in een prachtig nostalgisch pand verstopt in een smal straatje… een echte Local Hideaway! Het pand heeft 3 verdiepingen en op elke etage vind je een ruim appartement. Wat als eerste opvalt bij binnenkomst is de mooie oude trap, Astrid de eigenaresse vertelde mij dat zij toen ze die trap zag het pand meteen wilde kopen… ik snap het.

Op de begane grond heeft het appartement een ruime volledig ingerichte woonkeuken met een klein buiten; een slaapkamer met een comfortabel tweepersoonsbed en een badkamer met een nostalgisch bad op pootjes. Op de eerste verdieping tref je het tweede appartement. Ook hier weer een ruime woonkeuken die van alle gemakken voorzien is – de grote oude servies kast komt trouwens uit Astrid’s familie, maar past niet in haar eigen huis en komt hier helemaal tot zijn recht. Verder nog een kleine slaapkamer met comfortabel tweepersoonsbed en een badkamer met een fijne regendouche. En tenslotte op de bovenste verdieping tref je mijn favoriet aan: de Loft. Weliswaar kleiner dan de andere twee appartementen maar zo sfeervol door de oude balken! Ook hier een open keuken met allerhande luxe apparatuur, een comfortabel tweepersoonsbed en een badkamer met als ‘pièce de résistence’ de prachtige industriële deur en het raam van metaal en glas.

Wat deze plek een echte Local Hideaway maakt is het feit dat naast de prachtige authentieke elementen van het pand die bewaard zijn gebleven, er met zoveel zorg en ziel is ingericht… alles in een nautisch thema – niet voor niets la Maison Matelot, ‘het Matrozen huis’. Overal in de appartementen vind je wel weer een grappig detail waar je oog op valt, van oude foto’s van matrozen tot badspulletjes in de badkamer met een anker erop. Ik heb zelden zo’n geweldige collectie bijzondere spulletjes bij elkaar gezien en zo consequent doorgevoerd in het thema. Maar dan is het nog de kunst om er geen tentoonstelling van te maken en mensen hier echt thuis te laten voelen. En dat is in la Maison Matelot meer dan goed gelukt!

Contact