Vanaf het moment dat je de snelweg af bent stap je terug in de tijd en voeren smalle weggetjes je langs lieflijke dorpjes en de wijngaarden van de Cahors. Midden tussen de wijnstokken vind je Le Caillau, een oude wijnboerderij verbouwd  tot restaurant, atelier en een gîte (een Franse vakantiewoning). De Britse Chas en Caroline zijn hier 4 jaar geleden met hun twee dochters neergestreken om het drukke Londen te ontvluchten en een droom te verwezenlijken. Met heel veel smaak hebben zij de boel opgeknapt en een comfortabele accommodatie gecreëerd.

De gîte bestaat uit een luxe woonkeuken met een houtkachel voor de koudere momenten; een ruime badkamer met design ligbad en aparte inloop regendouche; een ouderslaapkamer met een super kingsize bed en een terrasje met uitzicht over de eigen (!!) wijngaard en bij mooi weer de meest spectaculaire zonsondergang. Via een trap vanuit de living is een zolder te bereiken waar twee eenpersoonsbedden staan.

De accommodatie is zeer kindvriendelijk, een enorme achtertuin (met nog een eigen terras) biedt kinderen alle gelegenheid om lekker rond te struinen, te springen op de trampoline of te plonzen in het (omheinde) zwembad.

Deze plek onderscheid zich op vele punten van andere gîtes in de regio. Het luxe hedendaagse interieur, de gastvrijheid van Chas en Caroline en het feit dat er een heerlijk restaurantje aanwezig is zodat je zo kan aanschuiven als je een keer niet wilt koken. Desgewenst wordt het diner geserveerd op je eigen terras en ook ontbijt kan besteld worden. In de zomermaanden worden er keramiek workshops gehouden in het Atelier, ook leuk voor de kinderen. Dit alles bij elkaar maakt Le Caillau een echte Local Hideaway, de perfecte plek om met je gezin of met z’n tweeën van de drukte van thuis te ontsnappen.

Contact