Voor Local Hideaways naar Marokko en dan geen bezoek brengen aan Marrakech? Dat is eigenlijk een ‘no go’… maar in de wirwar van riads in de medina, oude ommuurde stad, er eentje vinden die aan alle eisen van Mrs. Local Hideaways voldoet en anders is dan anders, was lastig. Dan is het soms beter om wat afstand te nemen, letterlijk, en op zoek te gaan naar die speciale plek net buiten de gebaande paden: bijvoorbeeld de Palmeraie. De Palmeraie is een gebied van 12.000 hectare vol met palmbomen even ten noordoosten van Marrakech. Een prachtige oase 10 minuten buiten de drukte van de stad. Hier vond ik een wonderschone Local Hideaway voor je: les Deux Tours.

Verstopt achter dikke muren treed ik een groen paradijs binnen: wat een weelderige tuin met kleurrijke bloemen en schildpadjes die de verschillende vijvers bewonen. Citroenen en sinaasappelen groeien in grote getale aan de bomen en de bougainville is, op het moment dat ik er ben, op z’n mooist en kleurt de lemen muren… wow! Dit is nog maar de tuin, er moet natuurlijk ook geslapen worden!

13 klassieke kamers, 12 junior suites, 6 premium suites en 6 poolsuites liggen verspreid in deze ‘geheimen tuin’. Ze zijn verdeeld over verschillende huizen welke in Arabische – Andalusische architectuur gebouwd zijn. De stijl neemt je mee terug in de tijd, je waant je in 1920: de tijd waarin de Europeanen naar Marokko reisden en de grandeur van de Franse Rivièra naar het Afrikaanse continent brachten. Dat klinkt allemaal heel leuk als concept maar het knappe van les Deux Tours is dat deze sfeer hier ook écht is. Overal waar je hier ronddwaalt neemt een nostalgisch gevoel bezit van je. Geen vergane glorie maar juist in perfecte harmonie met het heden en het exotische… zonder dat je er ongemakkelijk bij voelt. En daarbij een welkome tegenhanger van de trend om veel hotels heel strak en modern vorm te geven.

De kamers zijn allemaal weer anders en hebben veel comfort. Wat een geluk had Mrs. Local Hideaways dat zij een nachtje in een pool suite mocht verblijven… zoveel ruimte, een enorm bed en de badkamer leek wel een hammam….deze luxe went heel snel kan ik je vertellen! Over verwennerij gesproken, de spa bij les Deux Tours is een absolute aanrader en werkt met de heerlijk natuurlijke producten van Nectarôme. In de tuin is een groot gemeenschappelijk verwarmd zwembad aanwezig waarvan je bijna jaar rond van kan genieten. Het wordt hier namelijk in de wintermaanden overdag zomaar 25 graden (alleen de avonden zijn dan een stuk koeler). Wil je de medina van Marrakech bezoeken dan kan dit heel gemakkelijk, 3 keer per dag rijdt er een shuttlebus.

’s Avonds worden alle lantaarns aangestoken en verandert de tuin in een sprookje uit 1001 nacht. Hoogste tijd voor een aperitief in de bar en een voortreffelijke Mediterraan-Marokkaans diner in het restaurant la Salammbô, Men komt vanuit Marrakech om hier te dineren… dat zegt genoeg!

Na een verkwikkende nachtrust en een heerlijk uitgebreid ontbijt was het voor mij helaas al weer tijd om te gaan… maar ik heb beloofd om terug te komen naar deze unieke en bijzondere Local Hideaway… hopelijk heel snel!

Meer weten over Marokko? Lees dan mijn blog ‘Mighty Morocco’

Contact