Alleen al de naam van deze Hideaway in Bretagne wekte mijn nieuwsgierigheid… al is deze serie er wel eentje uit de oude doos en best wel een beetje tuttig, op een of andere manier bleef ik er vroeger vaak geboeid naar kijken. Was het de knappe Michael Landon of de te schattige Melissa Gilbert? Ik weet het niet…

Zo stap ik met mijn ‘brady bunch’ de dag voor oudjaar in de auto op weg naar Bretagne om kennis te maken met Liz en haar familie. Zij runnen namelijk 8 vakantiehuizen ‘á la campagne’: les Petites Maisons dans la Prairie. Slechts 10 minuten rijden van de prachtige kust – Côtes d’Armor in het veelzijdige en ietwat ruige Bretagne.  Wow, wat word ik weer verrast door een mooie stek… een boerderij die nog in bedrijf is met uitgestrekte velden en landerijen waar op diverse plekken 7 idyllische huisjes staan. De man van Liz, Corentin, houdt zich voornamelijk bezig met de operationele zaken op de boerderij – ze hebben koeien; gewassen en paarden en Liz zorgt voor de inrichting van de huizen en de verzorging van de gasten. Daarnaast hebben ze nog 4 kinderen dus altijd wel werk aan de winkel en een gezellige bedoening.

Kinderen zijn hier dan ook meer dan welkom en de meeste huisjes zijn geschikt om met 1 of meer kinderen te verblijven, ook babybedjes en aanverwante spulletjes zijn beschikbaar. De omgeving is perfect voor kinderen om te spelen en te ontdekken en in het voorjaar en de zomer gaan de meeste dieren van stal naar het grote landgoed van Corentin’s familie – le Char a Bancs – een bijzondere plek die je beslist niet mag missen en waar je ook heerlijk kan lunchen of dineren (de fameuze pot au feu, galettes of crepes).

Maar ik loop al op de zaken vooruit want uiteraard moeten eerst de huisjes verkend worden. Alle huisjes zijn trouwens vernoemd naar de vroegere bewoners – familieleden – die hier woonden. Geen huisje is dan ook hetzelfde en ieder huisje heeft een eigenzinnige inrichting gekregen. Wat heeft Liz een geweldig oog voor inrichting en decoratie… origineel en uniek! Ik verblijf met mijn gezin in la Maison de Jeanne, welke volledig in een oude school thema is ingericht. Superleuk en geenszins een overdreven gestileerde bedoeling, integendeel. Een ruime woonkeuken met alles erop en er aan, incluis vaatwasmachine, waardoor je hier gemakkelijk zelf kan kokkerellen en een lekker Nespresso koffietje kan zetten. Een luie bank, tv en een houtkachel met een ruime voorraad hout voor de koude winteravonden complementeren de woonkamer. Kou hoef je trouwens hier niet te lijden want 6 van de 7 huizen hebben een ingenieus ecologisch vloerverwarmingssysteem, heerlijk warm. Mijn kinderen hebben een supergezellig slaapkamertje met 2 eenpersoonsbedden en wij hebben een riante slaapkamer op zolder met comfortabel bed en heerlijk linnen dekbedovertrekken. Uiteraard is er ook nog een badkamer met een ruime inloopdouche. Wat een knus verblijf is dit en de kinderen wisselen het buiten op onderzoek gaan af met schooltje spelen binnen. In de zomer leef je hier buiten met een eigen terras met meubilair, bbq en eigen tuin. Dit geldt trouwens voor alle huisjes, veel privacy, ruimte en comfort. De primaire benodigdheden zijn voorzien dus je hoeft je niet meteen naar de eerste de beste supermarkt te haasten… alhoewel ik mijzelf altijd moet bedwingen, niets is fijner dan het ronddwalen in een megagrote Franse supermarkt met al die lekkere spullen 🙂 Maar ik raad je ook echt aan om het ontbijt van Liz uit te proberen welke je tegen een kleine meerprijs ’s ochtends bij je huisje bezorgd krijgt… niet alleen overheerlijk en homemade maar ook superleuk gepresenteerd!In een gezamenlijk schuurtje staat een was- en droogmachine, voor algemeen gebruik.. handig!

Het was prachtig weer tijdens ons verblijf waardoor we de omgeving heel goed konden verkennen: heerlijke strandwandelingen met als buit een grote collectie schelpen; het uitgestrekte wandelpad langs de kliffen; of de sprookjesachtige Abbaye de Beauport , een kleine greep van al het moois dat Bretagne te bieden heeft. Wat een mooie Hideaway voor elk seizoen… het is goed toeven ‘dans la prairie’!

Contact