Zoals je wellicht inmiddels begrijpt ben ik dol op kleinschalige huiselijke Hideaways, vooral als deze ook nog eens met veel zorg en persoonlijkheid zijn ingericht. Linnen, gelegen in de wijk ‘Prenzlauer Berg’, is hier een schoolvoorbeeld van. Sterker nog, je hebt hier het gevoel alsof je bij goede vrienden op bezoek bent.

Slechts 4 kamers en 1 suite (met twee slaapkamers) telt deze Hideaway. Mocht je nu meer ruimte nodig hebben dan zijn er ook nog vier appartementen (één gesitueerd in hetzelfde gebouw als de kamers, de andere drie centraal gelegen in de wijk Mitte). Het oude pand met hoge plafonds en houten vloeren is op een fantastische manier ingericht met mooie vintage meubelen, warme kleuren en grappige spulletjes. Volledig in harmonie en met de meest comfortabele bedden die je je maar kunt voorstellen. Geen kamer is hier hetzelfde, ik verbleef bijvoorbeeld in kamer 1, met een groot minimalistisch hemelbed, een ruime badkamer met inloopdouche en een balkonnetje. Zoals op veel plekken in Berlijn, probeert men hier zo eco-vriendelijk mogelijk te zijn: een doordachte verwarmingsmethode, eco-schoonmaak- en wasmiddelen en heerlijk natuurlijk douchespul in een dispenser aan de muur i.p.v. allemaal kleine plastic flesjes.

Het huiselijke gevoel bij Linnen wordt ook nog eens versterkt door het geweldige café op de begane grond, dat geëxploiteerd wordt door Benedict en Nicoletta, broer en zus. Hier wordt tot laat in de ochtend een overheerlijk ontbijt geserveerd (niet inbegrepen in de kamerprijs) en maken ze supergoede koffie en thee, zodat je volledig opgeladen Berlijn kunt verkennen. Ook kan je hier terecht voor lunch, taartjes, een wijntje of een biertje. Een perfecte plek, niet alleen voor de gasten van Linnen maar ook voor de Locals.

Laat je trouwens niet misleiden door de eerste (ietwat troosteloze) aanblik van de straat waaraan Linnen gelegen is, dit is namelijk Berlijn en hier word je voordurend verrast. Op de meest bijzondere plekken vind je een hippe hotspot, een overheerlijk restaurant of een tentje waar ze hele goede koffie zetten. Prenzlauer Berg is namelijk één van de leukste buurten van Berlijn, met veel (vintage)winkeltjes en cafeetjes. Ook een aanrader is een avondje eten bij de buurvrouw van Linnen, Bini Lee’s Kochu Karu, naast het feit dat zij overheerlijk Koreaans eten serveert, is zij ook nog eens een professionele sopraan. Nog een tip, wil je het échte Berlijn leren kennen, niet zoals die in alle boekjes wordt beschreven? Maak dan gebruik van één van de 35 Locals via My Plus One waarmee je gegarandeerd deze fascinerende stad vanuit een ander perspectief ervaart, een superleuk initiatief. Daarnaast ligt Linnen ook nog eens zeer centraal zodat je vanuit hier ook de rest van Berlijn makkelijk kan verkennen. De tram stopt praktisch voor de deur en de Ubahn is om de hoek (handig: koop een BerlinWelcomeCard).

Lees meer over Berlijn in de Local Hideaways Blog: ‘Berlin is Calling!’

Contact