Nu ik inmiddels wat langer op pad ben voor Local Hideaways ontdek ik steeds vaker een gemene deler bij de verschillende Hideaways. Bijvoorbeeld dat het merendeel van de eigenaren een heel ander, vaak enorm druk en stressvol, bestaan erop na hield alvorens te beginnen aan een nieuwe avontuur. Niet dat het runnen van een Local Hideaway een lekker rustig leventje geeft, in tegendeel.… er moet hard gewerkt worden! Maar doordat het zo’n bewuste keuze is, vind je juist heel veel persoonlijkheid en bezieling in een Hideaway, en dat is nou net één van de belangrijkste criteria voor Local Hideaways!

Zo is ook het geval bij Tom en Karen. Sinds maart 2014 zijn zij de trotse eigenaren van Maison Nationale – City Flats & Suites in Antwerpen. En wow, wat hebben zij goed begrepen wat de moderne reiziger of zakenman/vrouw prettig vindt tijdens zijn of haar verblijf!

De start van een nieuw leven voor Tom en Karen begint met het prachtige oude familiepand uit 1896: men wist namelijk op gegeven moment niet zo goed wat ermee gedaan moest worden. Tom en Karen waagden de gok en lieten het enorme gebouw onder volledige architectuur renoveren. Belangrijk hierbij was dat de oude elementen bewaard bleven: hoge plafonds met authentieke ornamenten; een prachtige trap; ruwe oude muren; houten vloeren (welke er volledig uit moesten om een goede isolatie eronder aan te brengen). Maar modern design moest in dit pand ook zijn plek vinden en zo werd een brug geslagen tussen oud en nieuw. Alles in zwart wit en grijs tinten, zonder dat het te kil aandoet, sterker nog de ziel van het gebouw is juist versterkt en er hangen hier goede vibes!

Zo ontstonden er in totaal 8 suites waarvan de enorm ruime Penthouse suite en Loft suite op de bovenste verdieping de kroon spannen. Maar ook de Deluxe Suites en Superior Suites zijn echt geen straf… wat is er hier met oog voor detail vormgegeven en ingericht. De comfortabele kingsize bedden staan als een ‘tableau vivant’ geplaatst in de kamers. De doorgang naar de prachtig luxe design badkamers met bad én enorme regendouche, is ook een soort van omlijsting. En hoe leuk zijn de ontworpen kasten! Alle 8 kamers hebben een gezellig salon, een bureau, 3D Led TV met digitale zenders en een Jambox docking station. Ook een koelkast, gevuld met wat lekkere dingen tegen een heel schappelijke prijs, magnetron, waterkoker en Nespresso koffie apparaat zorgen voor een huiselijke sfeer! Sjouwen met je koffers is ook niet nodig er is zelfs een lift in dit pand aangebracht. Ontbijten kan (behalve op zondag en maandag) in de leuke conceptwinkel STAY op de begane grond, desgewenst wordt het ontbijt zelfs naar je kamer gebracht. Wel even van tevoren doorgeven als je van het ontbijt gebruik wilt maken.

Eigenlijk is het zonde om je suite te verlaten… want het is hier heerlijk luxe toeven maar dan heb ik je nog niet de grootste troef van Maison Nationale verteld: LOCATIE!!! Ik roep het vaak “It’s all about location” maar in dit geval gaat het wel heel erg op: deze Local Hideaway ligt aan de Nationalestraat – dé winkelstraat van Antwerpen. Maar Maison Nationale is zo centraal gelegen dat je met gemak ’t Zuid in wandelt, ook ’t Eilandje is te belopen, evenals de Wilde Zee….. en het oude historische stadsgedeelte ligt om de hoek. Antwerpen ligt dus letterlijk aan je voeten en heeft er met Maison Nationale een ware parel bij!

Contact