Ik vervolg mijn reis door het prachtige Puglia en neem de kustweg die mij brengt in het lieflijke vissersdorpje Savelletri.  Het plaatsje ligt er enigszins verlaten bij maar dat is ook niet gek, het is tenslotte eind oktober. Het weer is nog goed en het strand nodigt uit tot een strandwandeling en door het raam van het lokale visrestaurant zie ik mensen de heerlijkste gerechten eten…. dat moet wachten, eerst op zoek naar mijn Local Hideaway voor vanavond –  eigenlijk twee Hideaways aangezien eigenaar Vittorio twee prachtige Masserias – landgoederen – bezit die ik beiden ga bezoeken. Ik verlaat de kust en rijd landinwaarts. Prachtige olijfbomen, knoestig getekend door de tand des tijds, staan hier fier in het landschap. Magisch, ze lijken zelfs eeuwenoude verhalen te fluisteren.  Later weet Vittorio mij te vertellen dat dit waarschijnlijk de oudste olijfbomen van de wereld zijn die tussen Fasano en Ostuni de oude Via Appia naar Rome omgeven.

Voor mij doemt een witte toren op, de oude wachttoren van Masseria Coccaro. Ik arriveer op het juiste tijdstip, eind van de middag als het zonlicht deze prachtige oude Masseria in een gouden gloed hult. Na de check-in word ik begeleid naar een van de junior suites, mijn mooie klassieke verblijf ligt in de toren met waanzinnig uitzicht.  Heel ruim met een slaapkamer, een extra kamer en een grote luxe badkamer met hydromassage bad.  Alhoewel de inrichting klassiek is kan je het zeker niet oubollig noemen… gelukkig maar want dat is niet helemaal mijn smaak. Geen kamer is hier hetzelfde, zo zijn er super luxe suites met eigen zwembad gelegen in de oude gewelfde kelders van het landgoed, een suite naast de idyllische kapel ook met eigen zwembad en tuin, maar er zijn ook kleinere deluxe en superior kamers voor een smaller budget en deze zijn even prachtig en luxueus ingericht. Rustiek chic is hier het motto en past harmonieus bij de mooie oude masseria. De sfeer van een boerderij wordt versterkt door de oude fruitbomen en olijfbomen die zich in de tuin bevinden. Ook worden hier voor het restaurant diverse soorten groenten verbouwd. Er wordt hier heerlijk gekookt en de – met wit linnen gedekte – tafels nodigen uit voor een avond ‘fine dining’. Je kinderen meenemen is hier trouwens absoluut geen probleem, het is tenslotte Italië – hier eten de kids gewoon gezellig mee (een lekkere pasta is universele kinderkost!). Sterker nog Masseria Coccaro is erg gericht op kinderen en organiseert in de zomermaanden leuke activiteiten waaronder kookworkshops, zeilcursussen, natuur workshops etc.

En laat me je alvast even waarschuwen voor het ontbijt…. Wat een overvloed aan heerlijkheden, ik kan niet kiezen! Een keur aan taarten, brood, kazen, yoghurt, fruit(sappen)… homemade! Dat wordt een extra baantje zwemmen in het zwembad of trainen in de gym, maar dat kan hier gelukkig ook prima. Of per fiets de omgeving verkennen of op naar het strand. Dit laatste kan ook per shuttlebus die rijdt naar de eigen strandclub. De Coccaro Beachclub is een mooie stijlvolle loungeclub/restaurant/bar waar je van maart tot oktober kan genieten van het strandleven. Maar de shuttlebus kan je ook naar de naastgelegen Masseria Torre Maizza brengen, het zusterhotel. Hier is een golfbaan die uniek is door de eeuwenoude olijfbomen en het fenomenale uitzicht op zee. Ook in dit hotel is een fantastisch gourmet restaurant… perfect voor de afwisseling.

Nog niet helemaal ontstresst? Dan raad ik je aan om de Aveda Spa te bezoeken. Gelegen in de oude grotten van het landgoed vind je een oase van weldaad. Aveda is een van mijn favoriete merken aangezien het volledig natuurlijk is dus geen artificiële toevoegingen heeft. Pure verwennerij!

Gelukkig hoef ik nog niet ‘echt’ afscheid te nemen van Masseria Torre Coccaro want ik verhuis naar de buren… Masseria Torre Maizza, ben heel benieuwd wat ik daar tref!

Meer over Puglia & Basilicata lees je in de blog!

Contact