Palma heeft het beste van beide werelden… een bruisend stadsleven en de zee! Ik wilde dan ook heel graag naast het perfecte stadshotel een Local Hideaway aan zee voor je vinden. En zo vond ik Portixol Hotel. Weliswaar wat verder van het centrum vandaan maar daardoor ruimer van opzet en rustiger gelegen. Een eigentijds hotel waar Scandinavisch minimalisme het beeld bepaald, en dat is niet voor niets want de eigenaren zijn Zweeds.

Portixol is van oudsher de visserswijk buiten Palma, vervallen en niet noemenswaardig om te bezoeken. Dit veranderde nadat de Scandinavische eigenaren eind jaren negentig nieuw leven bliezen in het oude gebouw waar een restaurant in huisde, Portixol hotel.  Nu is Portixol een levendige buurt waar het  hippe strandleven van Palma zich afspeelt en waar het heerlijk toeven is. Portixol Hotel zette dus de trend in deze buurt, met strakke wit gestucte muren, veel licht en transparantie afgewisseld met mediterrane kleuren en details: een echt boutique strandhotel.

Ik verbleef in een van de 24 kamers en had het geluk te mogen slapen in eentje met een prachtig balkon met zeezicht (en een eerste rang zonsondergang). De kamers, alhoewel allen verschillend, zijn zeer comfortabel en van alle gemakken voorzien. Zo had ik bijvoorbeeld een fantastisch bed en een perfecte douche met mijn favoriete Korres toiletspulletjes. Op je kamer vind je tevens een Nespresso apparaat voor een lekker kopje koffie, een gevulde minibar waarvan het gebruik bij de kamerprijs is inbegrepen, een dockingstation en een grote televisie.  Een grappig detail is dat er een verrekijker staat om naar de horizon te turen (of naar de knappe flanerende mannen op de boulevard ;-)) en ook het lenen van een DVD bij de receptie is net dat extraatje wat je verblijf even aangenamer maakt.

Maar niet alleen de kamers zijn een weldaad want Portixol Hotel heeft ook nog eens een fijne spa en een gym. En voor de zonnige warme dagen een buitenzwembad met lounge terras en ligstoelen. En eten kan je hier ook nog eens prima, volop lekkere keuzes in het restaurant en het ontbijtbuffet biedt een overdaad aan heerlijkheden.

Je zou bijna vergeten om Palma te verkennen… maar ik raad je toch echt aan om deze toffe stad niet over te slaan. Je kan zelfs op de fiets, die verhuren ze bij het hotel: je hoeft alleen maar de boulevard te volgen! In Palma kan je goed shoppen, de kathedraal is van adembenemende schoonheid, in culinair opzicht kan je je hart ophalen en daarnaast is het er heerlijk dolen in de verschillende wijkjes. En misschien ben je dan weer net op tijd terug voor de zonsondergang vanaf het terras van Portixol Hotel… deze is onovertroffen!

Meer weten over Mallorca? Lees mijn blog: Sun, Sea, Serra & City… Surprising Mallorca!

Contact