Maar weinig mensen weten dat Cambodja ook prachtige stranden heeft die zeker niet gemist mogen worden. En al is de keuze wat minder groot dan bij buurland Thailand, er is hier in Cambodja qua strandleven zeer zeker voor elk wat wils.

Ook de jonge Franse Alexandre en Eugénie kregen voortdurend vanuit hun vriendenkring te horen dat het toch echt een bizar plan was om een ‘beach hotel’ te beginnen in Cambodja, het land waar ze tijdens hun reizen hun hart aan verloren hadden. Maar Alexandre en Eugénie volhardden en creëerden op het mooie en nog relatief rustige Otres 2 strand een fantastisch eigentijds hotel en inmiddels willen de vrienden maar al te graag vakantie komen vieren!

Onder de rook van de grote (en naar mijn idee weinig interessante) havenstad Sihanoukville vind je een langgerekt stuk strand waarvan Otres 2 het verst gelegen is en ook nog het minste bebouwing heeft. In 2013 openden hier Alexandre en Eugénie het eerste een boutique hotel, een hotel dat er verrassend anders uitzag dan de alom bekende strandhutjes die de gemiddelde kustlijn domineerden. Prachtig strakke witte architectonische lijnen en minimaal kleurgebruik zetten bij Tamu Hotel de toon en nog verrassender is het feit dat de vloer van de receptie bedekt is met zand… hier kan je schoenen thuis laten en is blootsvoets of eventueel een slippertje de standaard.

Tijdens mijn bezoek word ik ontvangen door de vriendelijke manager Jessica die mij enthousiast wegwijs maakt in het hotel. Zo zie ik een relaxte lounge ruimte met bibliotheek; een fijn zwembad dat op perfecte wijze geïntegreerd is in het design van het hotel en de verschillende kamers. Alhoewel er een onderscheid is tussen standaard kamers, superior kamers en deluxe kamers, zijn ze allen super comfortabel en compleet. Er zit vooral verschil in grootte en of er een balkon of terras/tuintje bij zit. De meeste kamers op de begane grond hebben een heerlijke Balinese buitenbadkamer…  een persoonlijke favoriet aangezien dit voor mij een ultiem tropisch gevoel vertegenwoordigt! Ik slaap in de suite op de 1e verdieping, helaas geen buitenbadkamer maar wel een mega grote en luxe regendouche en een balkon met fenomenaal uitzicht op het zwembad, het strand en de zee. De inrichting is strak en eigentijds en er is aan alles gedacht: je kan je eigen kopje koffie of thee zetten, er zijn flessen water en een minibar, een rieten strandtas en strandlakens.

Tamu Hotel ligt niet pal aan zee, je moet een smalle zandweg oversteken en dan ben je op het strand. Hier vind je tevens het restaurant waar ’s ochtends een overheerlijk en uitgebreid ontbijt geserveerd wordt en je gedurende de hele dag lekker kunt eten of een drankje kunt drinken. De service is onberispelijk en het personeel supervriendelijk. En verder hoef je hier helemaal niets… want Tamu Hotel is een plek voor ultieme onthaasting. Perfect comfortabele loungebedden en strandstoelen staan voor je klaar, je kunt je fijn laten masseren, een lange strandwandeling maken, lezen, slapen… het betere niets doen! Een ding raad ik je aan niet te missen: de spectaculaire zonsondergang waarvan je hier getuigen bent op de eerste rang!

Tamu Hotel is zo’n plek waar je meteen al van denkt “waarom heb ik niet langer geboekt?”… een heerlijk stijlvol, maar zeker wel ongedwongen,  strandhotel dat trendsettend is voor Otres Beach. Helaas steken de copycats hun kop al op maar zij moeten nog maar eens bewijzen of ze dezelfde pure vibe, kwaliteit en hetzelfde serviceniveau als Tamu Hotel hebben!

Contact