Niet te missen tijdens je bezoek aan Cambodja is de hoofdstad Phnom Penh. Wat een geweldige stad is dit, een fascinerende mix van oud en nieuw. Hier vormen de losse elektriciteitskabels spinnenwebben boven de straten; zijn er talrijke rommelige winkeltjes die een bonte verzameling spullen verkopen; word je bedwelmd door een keur aan eetstalletjes en zie je overal brommertjes, brommertjes en nog eens brommertjes. Maar Phnom Penh is zich ook aan het ontwikkelen als hippe ‘food capital’ met restaurants waar traditionele receptuur getransformeerd wordt tot overheerlijke moderne creaties en trendy koffietentjes waar niet alleen goede koffie geschonken wordt maar ook nog eens straatjongeren een kans krijgen op een beter leven (bijvoorbeeld Feel Good Coffee). Qua sightseeing is het Koninklijk Paleis een absolute highlight evenals het National Museum. Wat toch het meeste indruk op mij maakte was een bezoek aan het Tuol Sleng museum en de Killing Fields, Choeung Ek, waarvan de goede audiotour (in het Nederlands!) een must is en je geconfronteerd wordt met de schaduwzijde van Cambodja: de afschuwelijke genocide die hier plaats heeft gevonden onder het regime van Pol Pot in de jaren 70. Je kan hier naar mijn idee niet omheen als je een bezoek brengt aan Cambodja aangezien dit zo bepalend is (geweest) voor dit land maar je tevens ook nog meer ontzag krijgt voor de enorme veerkracht en levenslust van de Cambodjanen.

Middenin deze drukke stad vond ik een fijne pleisterplaats: The Kabiki. Rustig gelegen met een prachtige groene tuin en met veel highlights op loopafstand, het beste van beide werelden! Slechts 18 kamers telt dit hotel, een klein restaurant/bar en een zwembad waarin je weer heerlijk afkoelt na een dag ronddolen in de stad. The Kabiki is vooral erg kindvriendelijk, aangezien veel van de kamers extra bedden hebben of zelfs een stapelbed. De ontvangst is zeer gastvrij met een verfrissend welkomstdrankje en vers fruit op de kamer. Over de kamers gesproken, deze zijn van alle gemakken voorzien: muskietennet, koffie- thee faciliteiten, gratis flessen water, een minibar etc. Alleen was de badkamer ietwat aan de kleine kant in verhouding met mijn ruime kamer maar dat is slechts een kleinigheidje aangezien er wel een goede douche was.

Wederom maken de medewerkers hier het verschil, zij zijn enorm vriendelijk en behulpzaam. Zo zorgen zij er bijvoorbeeld voor dat ik, op hun aanraden, de eerste avond in een geweldig restaurant, Maliz, eet… slecht op 5 minuten met de tuk-tuk gelegen. Daarnaast is het ontbijt ook een feestje, niet alleen de setting in de tropische tuin van The Kabiki maar ook het brood van beroemde ‘boulanger’ Eric Keyser maken het een ware traktatie.

Kortom The Kabiki is een perfecte uitvalsbasis om deze geweldige stad te verkennen, het Frans koloniale sfeertje en de grote tuin met weelderige begroeiing is een welkom thuis na een dag sightseeing en een goede plek om je weer op te laden voor een volgende ronde stad… en nog eentje!

Contact