Het was een strijd tegen de elementen de dag dat ik op bezoek ging bij deze gloednieuwe Hideaway aan de Nederlandse kust… Windkracht 9!! Dit is zelfs voor Hollandse begrippen extreem! Het was dan ook extra genieten van het warme onthaal bij binnenkomst van Vesper Hotel. Ik werd meteen getroffen door het waanzinnige interieur van het restaurant/bar/lobby gedeelte… wow, wat een indrukwekkende ruimte met als ‘masterpiece’ de torenhoge open kast die de totale breedte achter de bar beslaat en reikt tot in de nok van het pand. Het messing reflecteert het licht van buiten en weerspiegelt de ziel van Vesper… het moment dat de zon ondergaat en de dag verandert in de nacht.

Bij eigenaren en broers Martijn en Michiel zit de horeca in hun bloed, zij leerden het vak van hun vader, hij is een begrip in Noordwijkse ondernemerskringen. Zo runnen de mannen al enige tijd de succesvolle Beachclub Bries (’s winters gesloten) en restaurant het Zuiderbad. Deze pal naast elkaar gelegen strandgelegenheden hebben zo elk hun eigen (vaste) publiek en zijn op een rustig stuk strand van Noordwijk gelegen. Een nieuwe uitdaging lonkte aangezien een prachtig oud pand uit 1910 op steenworp afstand van hun bedrijven te koop stond. “Wat zou het toch geweldig zijn als we onze bezigheden kunnen uitbreiden met een hotel, dat is echt complementair. Maar dan moet het geen ‘standaard’ hotel  zijn maar een met internationale allure”, droomden de mannen en voegden al snel de daad bij het woord en kochten het pand. Jeugdvriend en gerenommeerd architect Bart Akkerhuis werd gevraagd om zorg te dragen voor de (her)inrichting van het vervallen pand. Een enorm ambitieus project maar kenmerkend voor de vasthoudendheid en ambitie van de broers van den Berg werd het pand binnen een aantal maanden getransformeerd tot het eerste boutique hotel aan de Nederlandse kust.

27 kamers in verschillende kleurthema’s die allen een gemoedtoestand weergeven en variërend van ‘geen zeezicht’ tot ‘front-row’ alwaar je vanaf je eigen terras uitkijkt op het Noordzeestrand. Er werd een partnership afgesloten met Grohe zodat Vesper Hotel een showcase is geworden van hun nieuwste vindingen op het gebied van baden en douches… als enige in de wereld. Speciaal ontworpen bedden die zo comfortabel zijn dat je eigenlijk niet meer op wilt staan, een Illy espresso apparaat en heerlijke bad/doucheproducten zijn te vinden op elke kamer. Evenals het zorgvuldig uitgezochte vintage (design) meubilair waarvoor de befaamde markt in Amiens werd bezocht en er groots ingeslagen werd aangezien ook in het restaurant/lobby/bar je de mooiste spulletjes treft. Wat is hier met oog voor detail gewerkt en niets aan het toeval overgelaten. Inspiratie werd opgedaan in hotels over de hele wereld en alle pluspunten werden daar genoteerd en geïntegreerd in Vesper Hotel, tot bijvoorbeeld indien gewenst een yogamat op de kamer aan toe. Elke gast wordt op zijn wenken bediend en niets is hier teveel, ik kan alleen maar zwaar onder de indruk zijn…. Zeker gezien het feit dat het sympathieke en vakkundige team van mensen dat hier werkt nog maar een paar maanden bezig is!

En dan wordt het tijd om te gaan genieten en Vesper te gaan beleven, ik verblijf in een prachtige kamer boven in het pand met uitzicht op de ruige zee… een dappere kitesurfer waagt het erop om de hoge golven te bedwingen en als de avond valt wordt ik betoverd door een prachtige zonsondergang die ik als ik zou willen vanuit bad kan bekijken… de badkamer is namelijk zo ingericht dat je vanuit bad uitzicht hebt op zee. Beneden is het inmiddels gezellig druk geworden en mengen de ‘locals’ zich tussen de hotelgasten en drinken een heerlijke cocktail aan de bar alvorens plaats te nemen in het restaurant. Het is dat er Nederlands gesproken wordt maar als ik mijn oren dicht doe en om me heen kijk heb ik het gevoel dat ik in het buitenland ben… Ik laat me vervolgens verrassen door de kok en krijg een overheerlijk palet aan verschillende gerechtjes geserveerd, wat een feestje. Na een gezellige avond is het tijd om mijn bed op te zoeken en weg te dromen met het geluid van de storm en de zee op de achtergrond. De volgende ochtend is er al flink bedrijvigheid beneden aangezien er een ontbijt geserveerd wordt met vers gemaakte groente- en fruit-smoothies en een keur aan andere lekkernijen.

Gelukkig is er vervolgens nog tijd voor een strandwandeling en later op de dag een lichte lunch in restaurant het Zuiderbad, maar dan moet ik helaas weer terug naar huis. Wat was ik graag nog wat langer gebleven en ik kan ook niet wachten tot de zomer want dan moet het hier helemaal fijn toeven zijn. Alhoewel ik een verblijf in elk seizoen kan aanraden want de zee en het strand is altijd fijn en heeft met elk weertype zo zijn charme.

Ik heb in 24 uur Vesper Hotel geen foutje kunnen ontdekken, wat een fantastische plek is dit… en wat hebben de broers van den Berg hun nek uitgestoken (niet voor niets werden zij 2 dagen na mijn verblijf uitgeroepen tot “meest markante horeca ondernemers 2015/2016” –  terecht!). Vesper Hotel is sfeervol en kosmopolitisch – een on-Hollands hotel pal aan het strand terwijl Amsterdam, Leiden, Den Haag en Haarlem ook nog eens vlakbij liggen….!

Contact