Jaren geleden zag ik een uitgebreide reportage van Villa Ippocampi in het toenmalige tijdschrift Living. Wat een mooie plek…hier wilde ik ooit naartoe! 10 jaar later plande ik mijn trip naar Kreta voor Local Hideaways en Villa Ippocampi zat nog steeds in mijn hoofd, hoogste tijd om het met eigen ogen te gaan bekijken.

Villa Ippocampi ligt op 25 kilometer van de luchthaven van Heraklion in het in de heuvels gelegen pittoreske dorpje Koutouloufari, vlakbij de kust en het roemruchte Hersonissos. Laat je door het laatste niet afschrikken…deze plaats is door tv wel heel erg negatief en stereotiep neergezet en je vindt er nog prachtige verlaten baaitjes en taverna’s zonder lastig gevallen te worden door dronken tieners!

Villa Ippocampi is een kleine oase voor volwassenen (adults only, vanaf 16 jaar en ouder), vanaf het moment dat je de poort binnenstapt waan je je in een andere wereld en kan het onthaasten beginnen.  En ja, het is precies zoals ik me nog herinnerde uit de Living reportage. Toeval bestaat niet, tijdens mijn verblijf was ook de styliste die deze reportage heeft verzorgd aanwezig, zij is één van de vele terugkerende gasten.

13 verschillende appartementen grenzen aan een zwembad met een zout-electrolyse systeem (hoe fijn, geen chloor!). Ik verbleef in het grootste type: 2 slaapkamers, badkamer, een woonkamer met kleine kitchenette en een terras uitkijkend over het zwembad… ben je meer gesteld op privacy dan raad ik je aan om een ander appartement te boeken. Bijvoorbeeld een appartement op de eerste verdieping of voor de ultieme privacy en romantiek is er ook nog de honeymoonsuite. De inrichting van mijn appartement is minimalistisch maar je hebt veel ruimte en prima bedden, daarnaast wordt er om de dag schoongemaakt en bed- en badlinnen verschoond.

Aan de andere kant van het zwembad vind je het hart van Villa Ippocampi: de bar met een heerlijk terras. Dé plek voor een ontbijt, een heerlijke freddo cappuccino (mijn favoriet!), kleine (lunch) gerechten, of een wijntje… een prachtig gestylde ontmoetingsplek waar vaak de tips in de omgeving gedeeld worden. ’s Avonds niet in de mood om ver te gaan voor een restaurant? Je loopt zo Koutouloufari in en je hebt keuze uit verschillende leuke taverna’s.

Wat mij het meeste bijgebleven is aan mijn verblijf in Ippocampi is de persoonlijke aandacht van eigenaren Lydia en Nikos (Lydia is Nederlandse). Lydia spreekt alle nieuwe gasten persoonlijk en neemt de tijd om al haar favoriete plekjes, strandjes en restaurantjes in de omgeving te delen. En deze tips zijn meer dan de moeite waard en maken zo het verschil. Lydia vindt het namelijk zonde dat je als gast je tijd verdoet aan het bezoeken van de verkeerde plaatsen.

Alles bij elkaar maakt Villa Ippocampi een bijzondere stek en dit wordt alleen maar bevestigd door de vele vaste gasten die jaarlijks terugkomen. Tip is wel om een huurauto te boeken zodat je op je gemak alle leuke adresjes van Lydia kan bezoeken.

Wil je meer achtergrondinformatie over Kreta? Lees dan mijn blog ‘Kreta, Puur Natuur!’.

Foto 1 – 5: Reneé Frinking, productie: Valerie van der Werff

Contact