Toen ik enige tijd geleden mijn reis naar Cambodja samenstelde werd ik verrast door het grote aantal hotels, waar het strakke moderne design de eigentijdse sfeer bepaald. Het overtrof mijn verwachtingen. Een goed voorbeeld hiervan is mijn tweede Local Hideaway in Siem Reap: Viroth’s Hotel, waarvan de eigenaren al geruime tijd trendsetters zijn in deze stad.

Het begon allemaal ruim 10 jaar geleden toen Kol Viroth startte met Viroth’s Restaurant, een modern restaurant waar traditionele Khmer gerechten in een nieuw jasje gestoken werden: het werd (en is nog steeds) een enorme hit. Als verlengstuk van het restaurant werd 7 jaar geleden de start gemaakt met een kleinschalig en intiem boutique hotel, inmiddels genaamd Viroth’s Villa. Dit bleek een schot in de roos aangezien er gebroken werd met het traditionele Khmer design dat de standaard in Cambodja was. Daarnaast was het ook nog eens betaalbare luxe en maakte dit, alles bij elkaar opgeteld, het hotel tot een groot succes. Het werd tijd voor uitbreiding en zo ontstond het idee voor een nieuwe Viroth’s Hotel welke haar deuren opende in het voorjaar van 2015.

Ik had het geluk om als een van de eersten kennis te maken met dit nieuwe hotel, gelegen in de Wat Bo buurt van Siem Reap. Deze buurt biedt een zeer welkome afleiding van het drukke commerciële centrum met zijn luidruchtige ‘pubstreet’ en is gelegen aan de andere kant van de rivier. Binnen een mum van tijd zit je in hartje centrum, lopend of met de alom aanwezige tuk-tuk’s. Maar er zijn juist ook veel leuke restaurantjes en koffietentjes in de Wat Bo buurt te vinden. Hier tref je juist wat meer de welvarende locals en expats in plaats van de grote toeristenmassa en feestende tieners.

Terug naar mijn bezoek aan Viroth’s Hotel, want jeetje wat was ik onder indruk van de strakke (op art deco geïnspireerde) architectuur en het waanzinnige interieurdesign met strakke retro meubelen en mooie kleuren die afsteken tegen de witte muren. De ontvangst is zeer professioneel en Mr. Saay is naast een bevlogen manager een hartelijke gastheer. Het hele hotel, dat 35 kamers telt, ademt een eigentijdse sfeer uit en warme lounge klanken klinken uit de speakers. Het geheel is open en transparant met overal fijne plekken om je te settelen met een drankje. Centraal is de prachtig vormgegeven trap, een echte eyecatcher. Mijn kamer is ruim en heeft naast alle moderne gemakken ook een fijn balkon en strakke meubelen. De muur wordt opgesierd door een tweetal planken waar kunstvoorwerpen en andere ‘objets trouvés’ van de eigenaren zijn uitgestald… “zo wordt iedere kamer uniek”, vertelt Mr. Saay mij. De badkamer is geheel in terrazzo opgetrokken, zeer stijlvol en heerlijk luxe!

Het hotel bestaat uit twee vleugels welke verbonden worden door strakke corridors en een 20 meter lang zwembad (zoutwater). Ook huist het hotel een van de beste spa’s in de stad en een fitness ruimte. Wat is het hier fijn toeven na alle opgedane indrukken van Siem Reap… want je moet toch echt dit stijlvolle hotel uit om het overweldigende tempelcomplex van Angkor Wat te bezoeken, ik heb nog nooit zoiets moois gezien. Maar ook een fietstocht even buiten Siem Reap, waar je kennismaakt met het plattelandsleven: slaperige dorpjes met fantastische markten; rijstvelden die onwaarschijnlijk groen zijn en sprookjesachtige lotusbloemplantages, is zeer aan te raden. De behulpzame medewerkers bij de receptie kunnen je helpen met het plannen van al je activiteiten. Viroth’s Hotel heeft tevens een eigen restaurant, maar ik koos ervoor koos om naar Viroth’s restaurant te gaan, op 5 minuten loopafstand, en had een heerlijke avond met goed eten.

En toen brak de tijd aan om afscheid te nemen van Cambodja, met heel veel pijn in mijn hart. Maar het afscheid gebeurt in stijl want ik word in een mooie oude Mercedes met chauffeur naar de luchthaven gebracht… een toffe afsluiting van mijn verblijf in deze fijne, eigentijdse en betaalbare Local Hideaway!

Contact