De accommodaties die ik als kind samen met mijn ouders bezocht kan ik nog helemaal uittekenen. Zo herinner ik mij een prachtig oud Frans landhuis met groot aquarium in het restaurant en grind op de oprit, waar we met de huishonden mochten wandelen… Maar ook een Duits vakantiehuisje, met muf ruikende donkere slaapkamers in de kelder – wel lekker koel in de zomer.

Toen ik zelf ging reizen werd deze interesse alleen maar groter. Het schept zoveel voldoening om juist dat ene speciale adresje te vinden. Je kan wel spreken van een uit de hand gelopen hobby, want wie vraagt er nou in een hotel voor het uitchecken of ze de andere kamers ook nog even mag zien?

Vrienden en bekenden verklaarden mij altijd voor gek over de hoeveelheid tijd die ik steek in het zoeken naar het ultieme vakantieadres. Maar tegelijkertijd wisten ze mij te vinden als zij zelf hun vakantie plannen “weet jij toevallig nog…?” En nu ik een man en kinderen heb, maken zij ook deel uit van het researchteam… “Mam, ben je nu klaar met foto’s maken zodat we onze tas kunnen uitpakken?!”

Zo trok ik in 2013 – toen influencers en bloggers nog een zeldzaamheid waren – de stoute schoenen aan en combineerde ik mijn MarCom kennis, creatieve vaardigheden en passie voor reizen in een eigen bedrijf: Local Hideaways. Een onafhankelijke en zorgvuldige geselecteerde collectie van authentieke, kleinschalige, unieke, andersoortige accommodaties. Allemaal zelf bezocht, zodat ze ook echt goed zijn, en waar ik persoonlijk de juiste mensen naartoe kan sturen zodat er een ‘perfecte’ match is tussen Hideaway en gast! Van die plekken met een ziel die je eigenlijk voor jezelf wilt houden omdat je niet wilt dat iedereen hier naartoe gaat. Maar goed, hoe vaak keer je terug naar dezelfde plek?!

En mocht jouw perfecte Hideaway er nu niet tussen zitten dan ga ik graag voor je op zoek middels een zoekopdracht op maat, laat het me maar weten!

Happy travelling!

Esther van Onna