Atzaró
Vanaf € 170,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 170,- per nacht

luxueuze Finca

Een prachtige oude finca met een enorme tuin, een oase van rust en weldaad verstopt op het platteland van Ibiza. Tijdens het laagseizoen is dit een meer betaalbare luxe retreat, de moeite waard om wat meer geld aan uit te geven. Yoga en spa zijn zeer goed bij deze Hideaway. Hier ervaar je puur eiland geluk!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Zoals ik al beschrijf in mijn verhaal over een andere Hideaway heeft mijn scepsis over Ibiza plaatsgemaakt voor een ontluikende liefde. Het veelzijdige en verrassende Ibiza is juist in het laagseizoen, ik bezocht het in februari, erg charmant als het eiland van de Ibicencos (de inwoners van Ibiza) is, het tempo laag ligt, de natuur ontwaakt en de grote massa nog thuis zit. Een perfecte bestemming voor een lang weekend of langer.. een break van de kou en grauwe grijsheid in Noord-Europa.

Een prachtige oude finca met een enorme tuin, een oase van rust en weldaad verstopt op het platteland van Ibiza. Vooral tijdens het laagseizoen is dit een betaalbare luxe retreat, de moeite waard om wat meer geld aan uit te geven. Yoga en spa zijn zeer goed bij deze Hideaway. Hier ervaar je puur eiland geluk!

In mijn verdere verkenningstocht verruil ik de kust voor het platteland: de komende twee nachten verblijf ik in een prachtige oude finca, boerderij, met een enorme tuin, een fantastische plek waar je zintuigen geprikkeld worden. Zoals de geur van bloesem en sinaasappelen, inmiddels thuis achter mijn laptop kan ik als ik mijn ogen sluit deze bedwelmende parfum nog zo oproepen! Al eeuwen is deze finca in de familie en het is in 2004 geopend als Agroturismo, een van de eerste op het eiland.

Prachtig oude finca!

Een prachtige oude finca met een enorme tuin, een oase van rust en weldaad verstopt op het platteland van Ibiza. Vooral tijdens het laagseizoen is dit een betaalbare luxe retreat, de moeite waard om wat meer geld aan uit te geven. Yoga en spa zijn zeer goed bij deze Hideaway. Hier ervaar je puur eiland geluk!

Bij aankomst valt meteen de rust op die hier meester van je maakt. Deze Hideaway is een oase van rust en weldaad, vooral in deze tijd van het jaar. Het welkom is super gastvrij en vriendelijk, er wordt uitgebreid de tijd genomen om mij rond te leiden. Mijn kamer ligt aan de overkant van de weg, het modernere gedeelte van het hotel.  Oei, wat een verrassende verwennerij: de suite is enorm met een Balinees daybed in de ‘voortuin’ een joekel van een hemelbed in de heerlijk ruikende (sinaasappelolie van eigen pluk) slaapkamer, een fijne ruime badkamer en als kers op de taart een ‘achtertuin’ met nog eens een bad en douche voor de ultieme ‘outdoor’ badkamer ervaring. En dan heb je me: een buiten badkamer brengt mij altijd in een tropische gemoedstoestand, ‘rain or shine’! maar even dat je het weet ????

Wat een verwennerij!

Uiteraard hangt er wel een prijskaartje aan het verblijf in deze Local Hideaway maar het mooie aan is dat deze finca het hele jaar open is, veel accommodaties sluiten in de wintermaanden, en zij hun prijzen in deze maanden aanzienlijk verlagen waardoor een verblijf meer betaalbaar wordt. En ik kan je verzekeren dat ook de ‘double rooms’ zeer comfortabel en aantrekkelijk zijn… uiteraard ook gecheckt! Daarnaast zit in de wintermaanden het overheerlijke uitgebreide ontbijt bij de prijs inbegrepen, evenals dagelijkse yogalessen en gebruik van sauna en stoombad… het is maar even dat je het weet ????

Ik kan natuurlijk niet eindeloos buiten badderen… er moet weer Ibiza sfeer opgesnoven worden, en waar kan dat beter dan in een van de oudste bars van het eiland: Bar Anita, dé plek waar in de 60’s de hippies zich verzamelden. Wat een perfecte stek voor een avondje tapas en slempen, de ideale locatie om bij te praten met een dierbare vriendin en het lokale eilandleven aan je voorbij te zien trekken. Het venijn zit ‘m hier in de staart: de zelfgebrouwde Hierbas, het lokale kruidenbittertje, de beste van het eiland… gevaarlijk spul, je bent gewaarschuwd!

De volgende morgen geniet ik van het uitgebreide overheerlijke ontbijt – een perfecte luie zondagmorgen – en vervolgens is het tijd om de restanten Hierbas uit mijn lijf te werken… wandelen is de perfecte remedie! Juist dit seizoen leent zich goed voor een stevige wandeling, het is niet te warm en er zijn talrijke mogelijkheden. En ook een hippiemarkt mag natuurlijk niet op mijn lijstje ontbreken. Op zondag verzamelen de locals zich op de markt in San Juan, deze lokale ‘hangout’ pikken we ook nog even mee!

Na al deze gezelligheid is het de hoogste tijd om weer lekker te chillen bij de Hideaway, want dat kan er zo goed! Een rondje sauna & stoombad en luieren met een goed boek. Even onthaasten en alle indrukken verwerken die ik in korte tijd heb opgedaan… een stemmetje in mijn hoofd zegt “ik moet niet zulke vooroordelen hebben over bepaalde bestemmingen – eerst zelf ervaren!”. En zo is het maar net! Wat een heerlijke (winter) escape is Ibiza, zeker als je een van mijn Local Hideaways als uitvalsbasis gebruikt! Puur eiland geluk!

Kindvriendelijk
Restaurant
Romantisch
Zwembad
WiFi
Foodie
Wellness
Hotel
Super-de-luxe
Honeymoon
Bar
Natuur
Appartement

Ibiza, Spanje