Authentieke huisjes
Vanaf € 81,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 81,- per nacht

Authentieke huisjes!

Deze Hideaway is een goed voorbeeld hoe je van vervallen authentieke huizen een prachtig, sfeervol en alledaagse accommodatie kan maken zonder teveel afbreuk te doen aan de originele stijl en omgeving.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

In de jaren 80 kocht Vangelis Mavrakis een aantal oude ruïnes die dienst hadden gedaan als schuilplaats voor de olijfboeren. Velen verklaarden hem voor gek want welke toerist wil nu in het binnenland verblijven… de kust daar moet je zijn! Maar Vangelis volhardde en bouwde eigenhandig door en creëerde zijn eigen paradijsje. Gelegen aan de voet van de prachtige Pefki kloof en te midden van de oude olijfgaarden.

Hij bewees hiermee het tegendeel aan al zijn vrienden want als je nu langs de zuid-oost kust naar deze Hideaway rijdt, krijg je gemengde gevoelens: de kustdorpen hebben zeker een charmant sfeertje, alsof de 70er jaren aan Griekenland nooit voorbij zijn gegaan, maar je ziet ook veel onafgebouwde hotels en huizen welke enorm detoneren in het mooie landschap. Maar laat je hier niet door afschrikken! Via een smal weggetje slinger je vervolgens naar de accommodatie, 5 minuten van de kust van Makris Gialos en vind je een totaal andere wereld.

Local Hideaways Greece

Eigenaar Vangelis beweegt zich, wanneer hij niet in Heraklion is, bijna geruisloos over het terrein…..ik had hem per ongeluk bijna voor de tuinman gehouden. Gepassioneerd kan hij vertellen over het gebied en zijn project.

Het complex bestaat uit 12 cottages en studio’s die een organisch geheel vormen met het landschap, je vindt er bijvoorbeeld nog veel oude knoestige olijfbomen die de tand des tijds hebben doorstaan en tegen de muren van de huisjes opgroeien. Bijzonder was het om de foto’s te bekijken van voor en na de renovatie, Vangelis liet mij deze zien. Wat een werk moet het geweest zijn om uiteindelijk tot dit mooie eindresultaat te komen. De huisjes ademen allemaal een stijlvolle lokale sfeer uit en hebben allen iets eigens. De één heeft weer een iets ruimer terras, de ander zeezicht, weer een ander een ruimere badkamer. Ze zijn allen met de grootste zorg afgewerkt en van alle gemakken voorzien. Ik verbleef in de ruimste variant met een aparte slaapkamer, woonkeuken annex living, ruime moderne badkamer (met heerlijke natuurlijke douchespulletjes van het Griekse merk Korres samen met het Griekse Apivita nieuwe persoonlijke favorieten) en een beschut terras.

Knoestige olijfbomen die de tand des tijds hebben doorstaan!

Het hart van het complex wordt gevuld door het mooie grote zwembad, Vangelis hield hiermee gelukkig ook voet bij stuk, terwijl anderen zeiden dat het afbreuk zou doen aan de omgeving vond hij een zwembad onmisbaar voor zo’n accommodatie mits zorgvuldig vormgegeven. Hij had gelijk, het is een fijne plek om in alle rust je boek te lezen en af en toe een verkoelende duik te nemen. Ook voor kinderen is het de plek om elkaar te ontmoeten en met elkaar te spelen. Deze Hideaway is een prima stek om met je kroost te verblijven al raad ik het ouders met dreumesen en peuters af i.v.m. de vele stenen trappetjes.

In de omgeving is genoeg te beleven, van mooie verborgen baaitjes met kristalhelder water en leuke lokale taverna’s tot de meest prachtige wandelingen. Hoogtepunt is de Pefki kloof. Een wandeling van ongeveer 1,5 uur brengt je in het witte dorpje Pefki. Je kunt hier heerlijk lunchen of dineren onder een enorme peperboom in de taverna Piperia, desgewenst bellen zij een taxi voor de terugweg.

Deze Local Hideaway biedt je een heerlijke rustige en authentieke omgeving om je vakantie te vieren. Vanuit hier kan je perfect het zuidoosten en zelfs een gedeelte van het noorden van Kreta te ontdekken.

Kindvriendelijk
Romantisch
Keuken
Zwembad
WiFi
Eco
Outdoor
Vakantiehuis
Budget
Natuur
Actief

Zuidoost Kreta, Griekenland