Azur Hotel
Vanaf € 75,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 75,- per nacht

Authentieke Hideaway

Dit hotel in Cirali, Turkije, is zo’n goed voorbeeld van een Local Hideaway waar authenticiteit het verschil maakt en waar je (zeker ook met kinderen) een heerlijke vakantie viert! Vergeet dus snel al die grote onpersoonlijke resorts en ervaar bij dit hotel echte Turkse gastvrijheid!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Ik vervolg mijn tocht langs de Lycische kust en arriveer in het kleinschalige Cirali, in de provincie Antalya. Cirali wordt omgeven door prachtige natuur, majestueuze kalkstenen rotspartijen en een grote baai met azuurblauw water.  Van mei tot augustus leggen hier bedreigde Caretta zeeschildpadden ‘s nachts hun eieren op het strand… hoe bijzonder. Hierdoor is Cirali beschermd gebied en mag er ook geen hoogbouw plaatsvinden. De sfeer in dit plaatsje is erg ‘laid back’ met gezellige restaurantjes en winkeltjes, het primaire vervoermiddel is de fiets, welke je hier op verschillende plekken kan huren.

Local Hideaways Turkey

Mijn Hideaway voor de komende dagen is van Ahmet en zijn vrouw Dilek. Ahmet komt uit Cirali en heeft in de loop der jaren een prachtige stek gecreëerd. Het begon met 8 stenen bungalows, ieder bestaande uit 2 kamers, badkamer, airco en terras en een restaurant om vervolgens ziel en zaligheid te stoppen in het creëren van een prachtige tuin. Deze tuin staat vol met de meest uiteenlopende fruitbomen, bijzondere rozensoorten en exotische bloemen en planten. Nadat de enorme tuin gestalte had gekregen was het tijd voor de volgende fase: 20 houten cabins, ruim en efficiënt ingericht met een veranda, 2 kamers, een ruime comfortabele badkamer en airco voor warme dagen.  Als laatste project werd er een ‘state of the art’ zwembad toegevoegd waar de temperatuur gereguleerd wordt, in het voor- en naseizoen wordt het zoute water verwarmd wordt en in hoogzomer het water gekoeld wordt.

Prachtige tuin!

Local Hideaways Turkey

Zelden ben ik zo gastvrij ontvangen als door Ahmet en Dilek (en hun team), en de lat ligt hoog aangezien gastvrijheid een van de criteria van een Local Hideaway is! Wat een oprechte vriendelijkheid en betrokkenheid… hartverwarmend! Dit is ook meteen de ziel van Azur Hotel aangezien je hier het gevoel hebt bij dierbare familie te verblijven. Het is hier tevens een paradijs voor kinderen, niets is teveel. Triptrap kinderstoelen in het restaurant, de dames van de receptie die met je kind op de arm rondlopen om jou even rustig van je ontbijt te laten genieten, een speeltuintje en een kinderbadje… het is hier allemaal aanwezig.

Zo gastvrij!

En dan die tuin… een waar paradijs! Ahmet vertelt mij trots over alle bijzondere soorten en dwalend over de verschillende paden vult mijn neus zich met de geur van sinaasappelbloesem en kan ik de rijpe sinaasappelen zo uit de boom plukken. Je kan het zo gek niet bedenken of het groeit in deze tuin van avocado’s tot vijgen… en je mag vrij plukken. En dan heb ik het nog niet eens over de bloemenpracht, joekels van rozen, de knalrode bloemen van de ‘bottlebrush’ boom en geurende jasmijn bijvoorbeeld.

Het ruime strand is op een paar minuten lopen en je mag gebruik maken van de ligstoelen die horen bij het strandrestaurant van de familie.  Het ontbijt is overvloedig en heerlijk met uiteraard verse sinaasappelsap en fruit uit de tuin maar ook heel veel soorten kaas, olijven, jam en vers brood. Een eitje op de door jouw gewenste manier bereid behoort ook tot de mogelijkheden. Ook het avondeten in het eigen restaurant is een aanrader, er wordt hier overheerlijk gekookt en Hasan is een vriendelijke gastheer.

Een aantal keer per week worden er  excursies georganiseerd, bijvoorbeeld naar een lokale markt of een boottocht. Ik ging mee naar Chimaera: uit de rotsige bodem van een berghelling komen op meerdere plaatsen vlammen naar buiten: “het eeuwige vuur van Chimaera”. Het vervoer per tractor en kar was al een belevenis op zich en vervolgens na een pittige klim wacht deze mythische plek: inderdaad komt er op verschillende plaatsen vuur uit de grond komt en kunnen er zelfs worstjes gegrild worden! Bijzonder!

Ik denk met weemoed terug aan dit hotel aangezien dit zo’n goed voorbeeld is van een Local Hideaway waar authenticiteit het verschil maakt en waar je (zeker ook met kinderen) een heerlijke vakantie viert! Vergeet dus snel al die grote onpersoonlijke resorts en ervaar bij deze Hideaway echte Turkse gastvrijheid!

Kindvriendelijk
Restaurant
Zwembad
Outdoor
Digital Detox
Hotel
Budget
Strand
Bar
Natuur
Actief
Dorp

Cirali, Turkije