Vanaf € 100,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 100,- per nacht

Knus Boshuisje

Als er een plek op deze wereld is waar ik echt een zwak voor heb dan is het Holten. Niet echt een bekende plek… Nee, dat klopt maar het is er oh zo fijn! Dit is Nederland op z’n mooist! En ik ben heel erg bevooroordeeld want er kleeft voor mij enorm veel sentiment aan deze plaats. Ik ging terug naar mijn roots en vond een heerlijk huisje in het bos!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Als er een plek op deze wereld is waar ik echt een zwak voor heb dan is het Holten. Niet echt een bekende plek of hotspot… Nee, dat klopt maar het is er oh zo fijn! Dit is Nederland op z’n mooist! En ik ben heel erg bevooroordeeld want er kleeft voor mij enorm veel (jeugd) sentiment aan deze plaats.

Local Hideaways Netherlands

Al vanaf mijn geboorte kom ik hier weekendjes-weg en vakanties vieren. Mijn opa bracht zijn gezin hier al aangezien hij werkte voor de KLM, die er toentertijd vakantiehuisjes hadden voor hun personeel. Daarna huurden mijn ouders er samen met hun beste vrienden een oude boerderij waar ik speelde op de deel, we steevast iedere kerst in de kou zaten omdat de waterleiding bevroor en ik mijn liefde voor oude panden en boerderijen ontwikkelde. Vervolgens werd er door mijn ouders geïnvesteerd in een eigen vakantiehuisje aan de Vianenweg. Ik heb heel wat uren doorgebracht als kind, struinend in de omgeving en op mijn fietsje crossen door het bos. Feestdagen, vakanties en weekenden, mijn happy moments als kind zijn verbonden met Holten en omgeving. Later kwam ik er met mijn eigen gezin en vrienden, genieten van het buitenleven en lange zomeravonden borrelen & tafelen,  totdat mijn ouders in verband met hun hogere leeftijd, 2,5 jaar geleden, het huisje moesten verkopen… ik was er verdrietig van. Maar ik heb mezelf vervolgens afgevraagd of het het huisje is dat ik ga missen of de plek.

Jeugdsentiment!

Local Hideaways Netherlands

Het laatste is het geval want Holten en omgeving is een paradijs voor natuurliefhebbers. Uiteraard NP de Holterberg, waar je eindeloos kunt wandelen en fietsen. Mijn persoonlijke favoriet is natuurgebied de Borkeld, met afwisselend coulisselandschap, heide en bos. Dit is een verborgen parel waar het in alle seizoenen prachtig is! Ook als je een combi zoekt met een stad is Holten een ideale basis want bijvoorbeeld Deventer – superleuk –  is slechts een kwartier rijden.

Toeval bestaat niet!

En toeval bestaat niet want via Instagram zag ik opeens dat Martijn en Marleen, eigenaren van een B&B in Doesburg, een huisje in Holten hadden gekocht en dit aan het opknappen waren voor de verhuur…. Het huisje ligt precies aan het pad waar mijn ouders hun vakantiehuis hadden, het zijn achterburen! Hoe bijzonder is dit! De foto’s waren veelbelovend! Dus ben ik in contact gekomen met dit sympathieke jonge stel en mocht ik deze herfst proefslapen in hun boshuisje om te kijken of het ook echt een Local Hideaway is. Nou – spoiler alert – dat is het! Wat een warm en knus huisje hebben ze er van gemaakt!

Local Hideaways Netherlands

Na een hartelijk ontvangst en kennismaking met Martijn en Marleen op de vrijdagavond hadden mijn man, mijn dochter en ik het huisje een weekend voor onszelf. Het voelde eerst wat gek, ‘same but different’, om terug te keren naar een plek waar ik bijna elke vierkante centimeter ken. Maar dat gevoel ebde al snel weg want zoals gezegd hebben Martijn en Marleen er een heerlijk knus huisje van gemaakt. De keuken is gebruiksvriendelijk en heeft alle middelen om wat lekkers te bereiden, de slaapkamers zijn klein maar fijn want er is een goed bed en de kasten zijn ingebouwd waardoor je ruimte creëert. De badkamer is petit: de douche is perfect, de toilet wat krap maar gezien de ruimte goed ingedeeld. Er is trouwens plaats in dit huisje voor 3 personen (eventueel 2 volwassenen en 2 kleine kinderen – en je hond is ook welkom). Masterpiece is de woonkamer met gezellige eettafel, de (hoge) ramen en de relaxte zithoek met televisie en (yes!!) openhaard! Er is aan alles gedacht, de houtblokken liggen al klaar, evenals leesvoer, een flesje wijn en snoepgoed voor de eekhoorns – en reken maar dat je die gaat zien! Hoe welkom!

Super knus huisje!

De bostuin is enorm en maakt dit huisje meteen zeer geschikt voor alle jaargetijden, want in de herfst/winter/lente maanden is het knus binnenleven met lezen, spelletjes spelen en een glas wijn bij de openhaard maar zodra het lekker weer wordt kan je fijn buiten zitten op de veranda en je eventuele kleine kid(s) laten struinen in de tuin.

Dit herfstweekend – mijn favoriete jaargetijde in het bos – nodigde uit voor lange wandelingen en warme choco in het café. We hadden zo’n geluk met het weer, de zon kleurde de resterende bladeren goudgeel en gaf extra glans aan ons verblijf. Wat was het heerlijk om terug te zijn in mijn geliefde Holten en deze Hideaway doet de omgeving eer aan en is een perfecte plek om te onthaasten!

Romantisch
Keuken
WiFi
Huisdiervriendelijk
Outdoor
Vakantiehuis
Natuur
Actief

Holten, Overijssel, Nederland