Borgo Valle Rita
Vanaf € 60,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 60,- per nacht

Authentiek landgoed

Dit prachtige oude landgoed met een grote operationele boerderij ligt op de grens tussen 2 regio’s in Italië: het veelzijdige Puglia en de ongepolijste diamant Basilicata. Hier is op zorgvuldige en authentieke manier invulling gegeven aan het Italiaanse plattelands toerisme.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

De geur van sinaasappelen die rijp zijn voor de pluk en het getjilp van krekels zijn de eerste dingen die mij opvallen als ik tegen het vallen van de duisternis mijn auto uitstap, eindbestemming voor vandaag bereikt: een authentieke Borgo op de grens van Puglia en Basilicata.

Local Hideaways Italy

Dit prachtige oude landgoed met een grote operationele boerderij is gelegen op de grens tussen 2 zeer interessante regio’s in Italië: het veelzijdige Puglia en de ongepolijste diamant Basilicata. Ik word begroet door de ‘huishond’ Rita die mij begeleidt naar de receptie. Na een gastvrij onthaal word ik naar mijn slaapplek voor vannacht gebracht: het zeer ruime 3-4 persoonsappartement ‘Rosmarino’. Mijn appartement beslaat 2 vertrekken – een woonkamer en een slaapkamer – en is gelegen in een van de historische gebouwen op het landgoed en ademt de sfeer van vervlogen tijden. Prachtige oude tegels sieren de vloer evenals een mooie schouw. Er is een kitchenette en een kleine badkamer met douche. De slaapkamer is ruim met mooie antieke meubels en een comfortabel bed. Mocht je iets meer gesteld zijn op een moderne badkamer en dito inrichting dan adviseer ik je om één van 6 superior kamers te boeken, deze zijn recent gebouwd. Ook zijn er 3 villa’s te boeken waarin je met een heel gezin of met meerdere mensen kan verblijven – perfect voor wat langere vakanties. Twee van deze villa’s liggen tussen de landerijen, verder weg van de centrale faciliteiten, privacy is gegarandeerd en je hebt tevens een ruim uitgeruste keuken tot je beschikking.

Authentiek verblijf!

Local Hideaways Italy

Tijd voor het aperitief en diner… ik volg het feeëriek verlichte grindpad dat omzoomd wordt door enorme palmbomen en vind het restaurant. Mooi gedekte tafels wachten op de gasten en de heren obers zijn super vriendelijk en verstaan hun vak met veel Italiaanse hoffelijkheid. Het eten is verrukkelijk en er wordt zoveel mogelijk gekookt met ingrediënten die op de boerderij verbouwd worden… dat zijn er nogal wat en ook nog eens volledig biologisch. De rest van de producten wordt van locale boeren uit de omgeving afgenomen zodat er hier ze hier een ‘0 kilometer policy’ in het restaurant kunnen hanteren, wat een goed initiatief! Daarnaast wordt ook de wijn gemaakt van druiven uit eigen gaard! Voldaan van het uitgebreide 4 gangen diner en de heerlijke wijn – hoe kan het toch dat die Italianen over het algemeen allemaal zo slank blijven ???? – duik ik rozig mijn bed in.

van farm to table!

Local Hideaways Italy

De volgende morgen is het prachtig zonnig en na het uitgebreide en zeer lekkere ontbijt, met natuurlijk een goede kop koffie, heb ik alle gelegenheid om dit enorme landgoed te verkennen. Er zijn hier zoveel mogelijkheden om jezelf te vermaken. Zo is er een groot (onverwarmd) zwembad; een tennisbaan en stallen met paarden op het terrein. Dwaal je iets verder af dan adviseer ik je een gratis fiets te nemen of je wandelschoenen aan te trekken om de vele paden van deze Borgo te volgen die slingeren door het uitgestrekte landschap. Velden met allerlei soorten gewassen kleuren als een lapjesdeken de omgeving en worden afgewisseld met fruitgaarden. Ik steek met mijn fiets het bruggetje over het riviertje de Rita over, zo komt dit landgoed dus aan zijn naam: de vallei van de ‘Rita’! In de verte zie ik eeuwenoude palmbomen voor me op doemen. Weer een bocht verder tref ik een verlaten kapelletje aan dat een bijna filmische serene sfeer uitstraalt. Wow, wat is het hier mooi! Er is zoveel zorg besteed aan de planten en bloemen die hier groeien en bloeien, prachtig!

Je hoeft je dus geen moment te vervelen op het landgoed, maar de omgeving leent zich ook zeer goed voor leuke trips. Het dichtstbijzijnde strand ligt op 10 minuten rijden; het niet te missen historische stadje Matera ligt op 20 minuten en ook de highlights van Puglia zijn niet ver en prima te doen als dagtrip. En mocht je net gevraagd zijn door je geliefde dan is deze Hideaway ook nog eens een topplek om je huwelijk te vieren!

Ik was enorm onder de indruk van dit prachtige landgoed waar er op zo’n zorgvuldige en authentieke manier invulling is gegeven aan het Italiaanse plattelands toerisme, zonder concessies te doen aan comfort. En het mooie van alles is ook nog eens dat deze Hideaway alleszins betaalbaar is!

Kindvriendelijk
Restaurant
Romantisch
Zwembad
Foodie
Eco
Outdoor
Digital Detox
Vakantiehuis
Hotel
Budget
Bar
Natuur
Actief
Appartement

Puglia en Basilicata, Italië