Ca la Maria
Vanaf € 145,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 145,- per nacht

Artistieke Hideaway

Dit is een echte Local Hideaway in het centrum van Barcelona, in de wijk Eixample. Een etage van een prachtig Modernistisch pand, vol met hedendaagse kunst en een aantal ruime, comfortabele kamers. Extra bonussen zijn de gemeenschappelijke ‘woonkamer’, het enorme terras… en bovenal de huiselijke gastvrijheid!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Lang heb ik getwijfeld of ik Barcelona wel zou toevoegen als bestemming aan de Local Hideaways website… want deze stad is inmiddels zo populair geworden bij toeristen dat zelfs de inwoners van deze Catalaanse hoofdstad klagen. Mmm, niet echt ‘matching’ met de filosofie van Local Hideaways. Maar toen kwam  ik in contact met Maria en zij introduceerde mij haar prachtige Hideaway in hartje Barcelona. Een bijzondere stek die aan alle criteria van Mrs. Local Hideaways voldoet en die ik jullie dus niet wil onthouden. En als je de overbevolkte toeristenplekken in Barcelona vermijdt, zoals vaak in het geval bij de populaire steden, dan is het volop genieten van deze geweldige stad en voel je jezelf een inwoner i.p.v. een toerist!

Local Hideaways Spain

Maria, oorspronkelijk afkomstig uit Calafell – 60 km ten zuiden van Barcelona – ging op haar 18e architectuur studeren in Barcelona en was op zoek naar huisvesting, evenals haar zus die ook studeerde in Barcelona. Hun ouders sprongen bij en kochten een etage in een prachtig oud Modernistisch pand in de wijk Eixample met hoge plafonds en ornamenten. Deze elegante stijl is typerend voor deze wijk en door de bouwkundige vorm zit er als verrassing aan de achterkant van de panden een prachtige grote patio verscholen. Het pand was een studentenhuis voor 8 jaar en huisde studenten van over de hele wereld… de basis van ‘Ca la Maria’ was gelegd.  Want na haar afstuderen probeerde Maria aan de slag te gaan als architect maar het bleek toch niet haar ding te zijn, haar passie lag bij het ontmoeten van mensen en bij koken. Zo vielen alle puzzelstukjes in elkaar: het prachtige Modernistische pand en de kwaliteiten van Maria: in november 2013 opende deze Hideaway.

Modernistisch pand!

Local Hideaways Spain

Het is even zoeken voordat ik de juiste deur gevonden heb… niet voor niets een Hideaway ???? en mijn enthousiasme wordt meteen aangewakkerd als de deur achter mij dichtslaat en ik een prachtige oud liftje zie dat zo typerend is voor deze Modernistische panden.  Na een warm welkom  neem ik de tijd om het fantastische interieur in mij op te nemen. Niet alleen het pand is ‘mindblowing’ met als zijn grandeur maar de moderne kunst die alom aanwezig is, maakt het geheel nog indrukwekkender! Het blijkt dat de ouders van Maria al meer dan 30 jaar verzamelaars zijn en dat de B&B een perfecte plek is om deze verzameling te delen met anderen. Het zorgt voor een unieke uitstraling!

Overal moderne kunst!

Ook de verschillende kamers zijn gedecoreerd met indrukwekkende kunstwerken aan de muur.  Aangezien ik dit keer met mijn gezin reis heb ik geluk, we mogen verblijven in de 2 kamer suite. Wow, wat een ruimte – dat verwacht je niet op zo’n centrale plek in de stad: een living, een enorme badkamer en 2 grote slaapkamers met dito bedden. En bijna geen geluid te horen van de straat – je slaapt hier als een baby! Ook de andere kamers zijn ruim van opzet , allen heel verschillend en twee zijn gelegen in het pand ernaast en delen daar een gemeenschappelijke ruimte.

De grote gemeenschappelijke ruimte in het hoofdpand kan ik beter beschrijven als een huiskamer, vol met prachtige (kunst) boeken, een gigantische verzameling dvd’s (films in verschillende talen) die je kunt afspelen via een geavanceerd systeem met projectie op een groot scherm en je kunt onbeperkt koffie, thee, fris en lekkernijen pakken. Het leuke is dat de ‘honesty bar’ een spaarpot heeft, je hoeft niets te geven maar doe je dit wel dan gaat het geld naar een goed doel!

Het ontbijt ’s ochtends is een feestje en biedt een perfecte bodem voor een dag in de stad. En dan is er nog de ‘masterpiece’ – een enorm terras met loungeplekjes… je wilt hier eigenlijk niet de deur uit, wat een fijne plek en wat is iedereen hier gastvrij en behulpzaam.  Maar ja, je bent natuurlijk niet voor niets in Barcelona, dus ga vooral op verkenning maar dan ‘off the beaten track’. Maria heeft goede aanbevelingen, vraag zeker ook naar haar favoriete restaurants. En aangezien dit toch wel echt een ‘hidden gem‘ is wil ik je met klem vragen: “don’t spread the word!

Kindvriendelijk
Romantisch
Bed & Breakfast
WiFi
Stad
Guesthouse
Bar
Eigenzinnig

Barcelona, Catalonië, Spanje