CasaCau
Vanaf € 340,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 340,- per nacht

Luxueuze Hideaway

Een bijzondere en andersoortige Local Hideaway, weliswaar in het hogere segment maar, mocht je budget het toelaten, een heerlijk eigentijdse ‘home away from home’ in Rome om de hoek bij de Trevi fontein. En wat heb ik enorme bewondering voor eigenaar Pino die tegen alle traditionele stromen in zijn nek uitsteekt in deze fantastische wereldstad!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Pino Cau, eigenaar van Hotel Rex en het met 1 michelinster bekroonde restaurant Pipero al Rex, wilde graag bewijzen dat Rome zoveel meer is dan alleen klassiek en stak zijn nek uit met 2 gedurfde projecten: een eigentijds en luxe appartementhotel middenin het centrum waar de veeleisende reiziger een perfecte basis heeft om Rome te verkennen.

Local Hideaways Italy

Een eigentijdse wind die door het prachtige klassieke Rome waait… Een perfecte reden om deze Italiaanse hoofdstad aan een nader onderzoek te onderwerpen!  En zo toog ik, ‘twentysomething’ jaren na de Romereis met mijn 4e klas middelbare school, naar Rome… een sentimental journey met een verfrissende nieuwe twist.

Ik verbleef een nacht in een van de 7 appartementen van deze Hideaway en word zeer gastvrij verwelkomd door Kevin, die mij rondleidt in het enorme ruime appartement en mij naast een IPad de sleutel overhandigt…. Vanaf nu ben ik even inwoner van Rome en heb ik een volledig geoutilleerde ‘woonkeuken’ tot mijn beschikking met een met heerlijke basics gevulde koelkast en voorraadplank  (deels vrij gebruik, deels tegen een extra vergoeding).

Like a Local!

‘En suite’ is er een grote slaapkamer met een bijzonder vormgegeven ruim 2 persoonsbed en een geïntegreerd onderschuifbed voor een extra (kleine) logé. De badkamer heeft een grote regendouche annex Turks Stoombad en apart toilet. Daarnaast heb ik ook nog eens een klein balkon met perfect uitzicht op het drukke straatleven.  Maar met de ramen dicht hoor je bijna niet dat je in de stad zit en de klimaatbeheersing creëert een aangename temperatuur. De andere appartementen zijn op 2 na nog groter en zeer geschikt om met een (klein) gezin te verblijven. Allen zijn smaakvol ingericht met prachtig vintage design en super-de-luxe.

Local Hideaways Italy

Dit is eigenlijk een plek waar je helemaal niet weg wil… maar ja, ik zit nou eenmaal in Rome en wil uiteraard op pad! Een van de highlights, ligt al om de hoek: de Trevi Fontein… helaas in de steigers tijdens mijn bezoek (desalniettemin hordes bezoekers ;-)). CasaCau is perfect gesitueerd om te voet veel van de ‘must sees’ te bezoeken… Ik werd weer betoverd door het Pantheon en de meesterlijke lichtinvallen op de schilderijen van Caravaggio die hangen in San Luigi dei Francesi kerk bijvoorbeeld. Maar ook het Piazza Navona en de Spaanse trappen zijn dichtbij. Evenals de Via Corso, een van de bekendste winkelstraten.

Perfect gelegen!

Na een geweldige avond en een perfecte nachtrust hangt de volgende ochtend een tas aan de deur van mijn appartement:  verse broodjes en croissants die ik met aanvullende ingrediënten uit de koelkast en een perfecte zelfgemaakt espresso omtover tot een relaxt ontbijtje welke genuttigd wordt op mijn balkonnetje.

CasaCau is een bijzondere en andersoortige Local Hideaway, weliswaar in het hogere segment maar, mocht je budget het toelaten, een heerlijk eigentijdse ‘home away from home’, perfect ook om met kinderen te verblijven, in het drukke Rome. En wat heb ik enorme bewondering voor eigenaar Pino die tegen alle klassieke en traditionele stromen in zijn nek uitsteekt in deze fantastische wereldstad!

Kindvriendelijk
Romantisch
Keuken
Bed & Breakfast
WiFi
Trendy
Super-de-luxe
Appartement

Rome, Italië