Vanaf € 95,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
<
vanaf € 95,- per nacht

Casa Cubista

Al jaren dromen mijn lief en ik van een eigen Local Hideaway… een fijne plek onder de zon waar we wat langer kunnen verblijven, remote kunnen werken en ultiem kunnen onthaasten. En zo kochten wij enige jaren geleden een ruim dorpshuis een uur rijden van Malaga gelegen in een klein authentiek wit bergdorp in de Axarquia, Andalusië. Nu alles klaar is en we zelf al regelmatig genoten hebben van ons huis is het hoog tijd om het te delen met gelijkgestemden. Zoek je een onbedorven plek om te wandelen, te schrijven of te schilderen, te werken of juist te onthaasten, kortom te genieten van het authentieke Spaanse leven dan is Casa Cubista de perfecte Hideaway voor jou!

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

In de 10 jaar Local Hideaways heb ik honderden Hideaways voorbij zien komen… online bij de voorselectie en op locatie om te testslapen en kennis te maken met de vaak enorm bevlogen eigenaren of managers. En zo werd de droom van mijn lief en mij om een eigen Hideaway onder de zon te hebben alleen maar meer aangewakkerd: want hoe heerlijk zou het zijn om een fijn eigen stekkie te hebben waar we wat langer kunnen verblijven, remote kunnen werken en ultiem kunnen onthaasten.

Casa Cubista Spain (40)

En zo startte een aantal jaren geleden de zoektocht naar een eigen Local Hideaway. Verschillende locaties passeerden de revue, van Frankrijk tot zuid Portugal (lange tijd favoriet). Uiteindelijk viel ons oog op een verborgen stukje Andalusië, de Axarquia – gelegen ten oosten van Malaga. In november 2019 werd er een weekend gepland voor bezichtigingen met de makelaar en vielen we als een blok voor een ruim ‘townhouse’ in het Spaanse witte bergdorp Sedella, een uur rijden vanaf Malaga. Ver weg van de drukte, een plek waar de tijd nog lijkt stil te staan en de dorpsbewoners over het algemeen geen Engels spreken. Omgeven door een prachtig natuurgebied, talrijke witte dorpjes met smalle straatjes en een half uur van de kust. Die avond op het terras in Malaga proostten we op ons nieuwe avontuur… laten we het doen! Zo gezegd zo gedaan en op 2 maart 2020 werden we trotse eigenaren van onze eigen Spaanse casa. Maar toen gooide helaas covid roet in ons Spaanse eten en moesten we lang wachten voordat we eindelijk konden genieten van ons huis en het eigen konden maken.

Authentiek Spanje!

Gelukkig ligt dit al weer enige tijd achter ons en hebben we inmiddels het huis omgetoverd tot Casa Cubista: een heerlijk vakantiehuis, een ‘home away from home’ gelegen in een stukje authentiek Spanje. Met 3 slaapkamers en twee badkamers biedt het plaats aan maximaal 5 personen. Er is een ruime, goed geoutilleerde keuken, een patio en een fijne living met prachtig uitzicht op het achter gelegen natuurpark Sierra Tejeda y Almijara. Kers op de taart zijn de twee ruime dakterrassen, vanuit hier kijk je zowel uit op het witte dorp Sedella als op het achterliggende natuurpark waar de berg La Maroma (2069 m) stoer bovenuit torent… het uitzicht is een levend schilderij met eersterangs zonsondergang.

Nu alles klaar is en we zelf al regelmatig genoten hebben van ons huis is het hoog tijd om het te delen met gelijkgestemden. De eerlijkheid gebied: deze casa is niet voor iedereen, het is een ruim uur rijden vanaf Malaga, het laatste stuk is de bergen in. Daarnaast moet je goed ter been zijn. Het dorp Sedella ligt enigszins afgelegen maar dat is ook juist de charme… Zoek je een onbedorven plek om te wandelen, te schrijven of te schilderen, te werken of juist te onthaasten, kortom te genieten van het authentieke Spaanse leven dan is Casa Cubista de perfecte Hideaway voor jou!

Romantisch
Keuken
WiFi
Outdoor
Cultureel
Vakantiehuis
Eigenzinnig
Natuur
Actief
Dorp

Sedella, Axarquia, Andalusië – Spanje