Dar 91
Vanaf € 30,- per nacht
CHECK BESCHIKBAARHEID
< terug naar de selectie pagina
vanaf € 30,- per nacht

Verblijf als een Local

Verborgen in het niet toeristische gedeelte van de medina vind je een echte Local Hideaway waar het dagelijkse straatleven zich pal voor je neus afspeelt. Hier leef je als een local in Essaouira in één van de 2 ruime en comfortabele appartementen of studio.

Story
Specificaties
Foto's
Locatie

Essaouira, een vissersstadje aan de Atlantische kust – 3 uur rijden ten noorden van Agadir en 2,5 uur rijden ten westen van Marrakech, stond hoog op mijn wenslijstje om te bezoeken voor Local Hideaways. Ik was hier 6 jaar geleden en viel als een blok voor deze plaats. Maar zou het nog steeds zo relaxt, levendig en kleurrijk zijn als toen? En hoe zit het met geschikte Hideaways? Nou, ik zeg: “op naar Essaouira” want al zijn er inmiddels wel meer toeristen te vinden… het sfeertje is nog steeds te gek en deze stad bied je de perfecte mix tussen ‘dwalen in de oude medina waar de couleur locale het straatbeeld bepaalt’ en het ‘kustleven waar vissers met hun boten uitvaren voor de ‘catch of the day’ maar waar ook een levendige kitesurf scene is met dito hippe strandtenten’!

Local Hideaways Morocco

Verborgen in het niet toeristische gedeelte van de medina, de ommuurde oude stad, hebben de Brit Jeremy en de Italiaan Paolo een 18e eeuwse politie uitkijkpost volledig opgeknapt en verbouwd tot 2 appartementen en 1 studio die volledig voldoen aan de eisen van de huidige tijd. De inrichting is leuk en anders: coole retro spulletjes sieren de ruimtes. Ik verbleef in het ruimste appartement en deze beslaat 3 etages: de eerste met een slaapkamer voor 2 personen en een badkamer; op de tweede verdieping is een woonkamer en keukentje met eettafel en op de derde verdieping een 2e slaapkamer met badkamer en toegang tot het dakterras met uitzicht over de oude stad. Het andere appartement en de studio zijn wat kleiner maar kunnen eventueel ook gecombineerd worden zodat je toch met een wat groter gezin of gezelschap er gebruik van kan maken en zijn net zo comfortabel en leuk ingericht als die waarin ik verbleef. Let wel, er zijn heel veel trappen dus voor peuters niet de meest geschikte Hideaway. En ik moet je nog voorstellen aan de geweldig behulpzame Naïma. Elke ochtend verzorgt zij een ontbijtje en zij zorgt ervoor dat je appartement er weer spik en span uit ziet als je op pad bent geweest.

Cool retro interieur!

DSC09819

Bijzonder aan deze Hideaway is dat het dagelijkse straatleven zich pal voor je neus afspeelt: de vrouwen halen water bij de pomp en wassen daar hun kleren; de kinderen voetballen in de straat; de wevers spannen hun draden wol door de straat; de geur van versgebakken brood komt je al tegemoet vanuit de publieke oven waar de bewoners hun brood bakken… kortom meer Local dan dit wordt het volgens mij niet! En al dwalend door de smalle straatjes van de oude stad zit je ook zo in het wat meer toeristische gedeelte en aan het strand of in de haven. Een must is ook een bezoek aan de hammam samen met Naïma, uiteraard ‘women only’! En er moet natuurlijk ook gewinkeld worden! Ik raad je aan om zeker iets te kopen in het winkeltje Mashi Mushki, in hetzelfde pand als de appartementen. Minimaal 10 procent van de opbrengst van dit winkeltje én van de opbrengst van Dar 91 gaat naar Project 91, een liefdadigheidsproject van Jeremy en Paolo waarmee ze jongeren uit Essaouira helpen zodat ze een betere educatie krijgen en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Kortom een echte Local Hideaway in alle opzichten en bovenal een geweldige plek om de couleur locale van Essaouira te ervaren terwijl je ook nog eens een steentje bijdraagt aan het goede doel.

Kindvriendelijk
Keuken
Bed & Breakfast
WiFi
Budget
Strand
Stad
Eigenzinnig
Appartement

Essaouira, Marokko